
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir Ahi Evran Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen rehberlik çalışmaları doğrultusunda “Şehrimizi Tanıyoruz, Kültürümüzü Aktarıyoruz” etkinliği gerçekleştirildi.
Öğrencilerin yaşadıkları şehrin tarihî ve kültürel zenginliklerini yerinde tanımalarını, millî ve kültürel değerlerimizi benimsemelerini ve bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasına yönelik farkındalık kazanmalarını amaçlayan etkinlikte, Nevşehir’in önemli kültür duraklarından Avanos ziyaret edildi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bütüncül eğitim yaklaşımı doğrultusunda gerçekleştirilen etkinlikte; öğrencilerin yalnızca akademik bilgi edinmeleri değil, aynı zamanda millî ve kültürel değerlerini tanımaları, yaşadıkları çevreyle bağ kurmaları, estetik duyarlılık geliştirmeleri ve kültürel mirasa sahip çıkma bilinci kazanmaları amaçlandı.
Müze gezisi, geleneksel gösteri, yöresel anlatı ve şiir etkinlikleriyle öğrenme süreci sınıf ortamının dışına taşınarak yaşayarak ve deneyimleyerek öğrenme anlayışı desteklendi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Selam nasılsınız