reklam

NEVÜ Öğrencilerinden Filistin’e Destek Eylemi « nevsehir haber

20 Mayıs 2024 - 02:00

NEVÜ Öğrencilerinden Filistin’e Destek Eylemi

Son Güncelleme :

08 Mayıs 2024 - 18:23

reklam
NEVÜ Öğrencilerinden Filistin’e Destek Eylemi
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’lü öğrenciler, İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği insanlık dışı soykırımının son bulması için çağrıda bulundu.

NEVÜ Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama tesisleri önünde ‘Tüm Mazlum Coğrafyalar İçin Nöbetteyiz’ temasıyla düzenlenen programa; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mutluhan Akın, Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, sivil toplum kuruluş temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla katıldı.

Saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında, İsrail’in uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak Filistin’de uyguladığı zulme ve soykırıma dikkat çekerek, bunun son bulması çağrısında bulundu.

Açıklamada “İsrail, Filistinli suçsuz ve savunmasız insanlara yönelik vahim ve insanlık dışı saldırılarıyla, çocuk, kadın ve yaşlı demeden yaptığı katliamlarla, yıkımlarla ve onlarca yıldır işgal altında açık hava hapishanesine dönüştürdüğü bölgede, temel insan hakları ve özgürlüklerin yanı sıra uluslararası ortak hukuku da hiçe sayarak soykırım, insanlık ve savaş suçu işlemektedir.

Bizler savaşı, zulmü, işkenceyi, ablukayı, ızdırapları, sefaletleri, masum ve mazlum insanların ölümünü, çocukların acı çekmesini asla kabul etmiyoruz. Bu yüzden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri olarak bizler, vicdanların sesi olmaya kana doymayan ve Filistin topraklarını işgal eden katil, Siyonist İsrail’i lanetlemeye devam edeceğiz. Ayrıca Doğu Türkistan’da, Myanmar Arakan’da ve diğer coğrafyalardaki mazlumların dertleriyle de dertlenmeye devam edeceğiz” denildi.

Basın açıklamasının ardından Rektör Aktekin ve katılımcılar, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektiflerine yansıyan, İsrail’in Filistin’de sebep olduğu ölüm, yıkım ve dramın karelerinden oluşan fotoğraf sergisini gezdi.

NEVÜ Damat İbrahim Paşa Merkez Yerleşkesi, Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama tesisleri önünde bugün başlayan ‘Tüm Mazlum Coğrafyalar İçin Nöbetteyiz’ eylemi, 10 Mayıs 2024 Cuma gününe kadar devam edecek.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam