reklam

KAPADOKYA’DA BAYRAM YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR « nevsehir haber

13 Mayıs 2024 - 18:04

KAPADOKYA’DA BAYRAM YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Son Güncelleme :

11 Nisan 2024 - 9:32

reklam
KAPADOKYA’DA BAYRAM YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR
reklam

NEVŞEHİR(TREND HABER)- Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor.

Bölgedeki Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeli turistik konaklama tesisleri başta olmak üzere butik otellerin yüzde 100 oranında bir doluluğa ulaştığı UNESCO tarafından dünyanın hem Doğal ve hem de Kültür Mirası Listesinde Türkiye’de yer alan iki alandan biri olan Kapadokya bölgesinde,yerli ve yabancı turistler büyük bir canlılığında gelmesine neden oldu.

200 bini aşkın yerli ve yabancı turistin  9  günlük Ramazan Bayramı tatili süresince  tarihi ve turistik mekanları da ziyaret etmesinin beklendiği Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramında yerli ve yabancı turistlere bir çok tatil fırsatı sunuluyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan sıcak hava balonu turları, ATV turları, jeep safarileri, bisiklet turları, at turları ve doğa yürüyüşü turları gibi birçok aktiviteyi Ramazan  Bayramında yapmak mümkün.

Öte yandan yerli ve yabancı ziyaretçiler Kapadokya’nın birbirinden güzel restoranlarında,yöresel lezzetlerin tadına bakmanın yanı sıra  tarihi mekanları gezerek unutulmaz bir bayram tatili geçirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Hindistan’dan gelen Turistler ise Huzurlu,mükemmel bir yöre çok beğendik,hem doğası hem insanları çok mükemmel olduklarını belirttiler.

Ankara’dan Gelen Serkan Baytar ve kızı Ebru Baytar,Her Bayram Bölgeye yakınlarının mezarlarına ziyarete geldiklerini daha sonrada baba,kız bölgeyi gezdiklerini  3 gün kaldıktan sonrada tekrar Anakaraya döneceklerini  belirtiler.

Kocaeli’nden gelen Sümeyye Erdoğan,Bayram gezisi için Tarihi ve Turistlik yerleri gezmeye geldim şu  an peribacalarındayız.Burası mükemmel bir yer,herkesin gelmesini tavsiye ediyorum herkese iyi bayramlar diliyorum dedi.

Bayram nedeniyle bölgeye gelen Tur otobüsleri ve Özel taksiler, Trafikte sıkışma noktasına geldi.

Özellikle Göreme,Ürgüp,ve Devrent ,vadisinde sürücüler zor anlar yaşadılar.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam