reklam

BU ŞEHİR ,HALKLA HEMHAL OLUP DERTLENEN BİR SİYASET ANLAYIŞINA MUHTAÇ « nevsehir haber

20 Mayıs 2024 - 03:20

BU ŞEHİR ,HALKLA HEMHAL OLUP DERTLENEN BİR SİYASET ANLAYIŞINA MUHTAÇ

Son Güncelleme :

01 Mart 2022 - 18:27

reklam
BU ŞEHİR ,HALKLA HEMHAL OLUP DERTLENEN BİR SİYASET ANLAYIŞINA MUHTAÇ
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Hemen hemen her alandaki zengin potansiyellerini özellikle ekonomik hayat içerisinde değerlendirmeme yolunda ‘Durmak Yok, Yola Devam’ stratejisi izleyen bir siyasi mekanizmanın hüküm sürdüğü Nevşehir’in,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok ümit bağladığı 2023 yılı, başarılarla dolu bir yıl olmaktan öte öylesine bir yıl olma özelliğini şimdiden koruyacağa benziyor.

Turizm, tarım, hayvancılık, sanayi ve madencilik gibi artık günümüzde hayatımızın olmazsa olmazları arasına aldığı bu alanlarda, Kapadokya gibi bir dünya destinasyon merkezliğini yapan bir şehir konumundaki Nevşehir, oldukça cılız siyaset anlayışı nedeniyle belki de tarihinin en zayıf ekonomik günlerini adeta yaşamaya mahkum ettirildiği izlenimi veren bir konumda ele alınıyor.

Yaşadığımız bu toprakların tüm aziz Milletimize VATAN olmasını, ruhumuza ve gönlümüze mayasını çalan  manevi dinamiklerimizden Hacıbektaş-ı  Veli gibi bir büyük Hünkâr’ın da hayatını sürdürdüğü böylesine önemli bir coğrafya da, peribacaları diyarı olarak da dünyanın en fantastik merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin ana merkezliğini de üstlenmiş olsak ta, böylesine önemli değerleri bile etkin şekilde ele alamamanın yıllar yılı sıkıntısını yaşayan bir Anadolu şehri özelliğini hep korumuşuzdur.

Diğer tüm değerlerimizi  bir kenara bırakın,  bu iki temel birikim bile, öylesine bir şehri bile önce bölgesinin,  sonrasında da Türkiye’nin cazibe merkezi haline getirebilecek dev potansiyel bir değer olmasına rağmen , biz bunu bırakın değerlendirmeyi,uzağından bile geçebilecek bir politikayı bile hayatımıza oturtamamışız yıllardan beri.

Düşünün böyle bir şehirde iki ilçesinin toplam 60 köyünün 26 sının nüfusu 100 ün altında olan köyler oluşturuyorsa, siz 2023 vizyonu yok böyle olacak,  yok şöyle olacak diye bir düşünce bile ortaya koyamazsınız. Hadi  isimlerini de yazayım benim makus talihini yenmeyi bekleyen HACIBEKTAŞ ve KOZAKLI ilçelerimin köyleri nüfusta  SOS vermesine rağmen, ne iktidar ve nede iktidara talip olduğunu ayan meyan ifade eyleyen muhalif partilerimizde, köy nüfuslarının yeniden eski düzeylerine ulaşması adına uygulanacak politikalarının bile olmadığı gerçeğini acı bir şekilde yaşıyoruz. Kooperatif veya birlik oluşumları ile kümes hayvancılığı,küçük ve büyükbaş besi ve süt sığırcılığı ve  yem bitkileri üreticiliğinin etkin hale getirilmesi,  bu köylerimizde harekete geçirilemez mi ?. Uzmanlar  veya yetkililer,  bu köylerdeki vatandaşlarımızla görüşerek onlara kalkınma ve gelişme modeli olarak yukarıda ifade ettiğim veya kendilerince köy kalkınmasının önünü açabilecek projeler için bilgilendirmeler yapamazlar mı ?  Olmaz efenim olmaz, burası NEVŞEHİR. Adı her ne kadar  YENİ anlamına gelse de,  siyaset yapıcılarının   ruhu,  M.Ö. devirleri bile özletir bir değerde kala kalmış bir ŞEHİR hüviyetini zerrece değiştirmemiş, ZENGİNLİK içerisinde, GARİP GURABALIĞA RAZI EDİLMİŞ BİR ŞEHİR.

  1. yüzyılı tüm değerleri ile yaşadığımız bu şehirde, 1950-60 yıllarının düşünce sistemi içerisinde siyaset yapılıyor ise ve buda yaşadığımız bu süreçte oldukça anlamlı olarak da kamuoyuna deklare edilip sadece ve sadece bir tek Cumhurbaşkanının gayretlerinden hasıl olacak başarılarla şehir kalkınmasına inanılıyor ise böyle bir şehirde planlı,projeli, sistematik gelişme ve kalkınmadan asla söz edilemez.

Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki zengin coğrafyanın nimetlerinden yararlanmak, bölgesinde yaşayan insanlarında ekonomik göstergelerini artırıcı projelere ön ayak olmak  ancak ve ancak İNANMIŞLIK RUHUNU BEYİN HÜCRELERİNİN TAMAMINA KABUL ETTİRMİŞ ilkeli bir siyaset ile gerçekleşebilir

HALKI İLE HEMHAL OLUP DERTLENMEK VE HÜKÜMET NEZDİNDE BUNU DERTLENDİRMEK SİYASETİN ÖZÜDÜR.

Ey siyaset yaptıklarını düşünün kardeşlerim, ağabeylerim, bu sözü bir köşeye yazın ve hayatta tatbik edin.

Merak buyurmayın, ifade ettiğim değerler ekseninde bunu uygularsanız, siyasetteki başarı kaçınılmaz olacaktır. Bu başarı da potansiyel zenginliklerimizin değerlendirilmesi düşüncesini gündeme taşıyacak ve  önce bölgesinde ciddi bir ekonomik bir güç olmanın önünü açacak daha sonra da ülkemizin sayılı gelişme düzeyine erişen illeri arasında yer alabilir hale gelebileceğiz.

Biz halkı ile hemhal olup dertlenmenin bir büyük fazilet olduğunu ve birçok açılmaz denilen kapıları açacağına inanıyoruz.

Siz de inanıyor musunuz siyaset ehlimin muhterem ağabeyleri,kardeşlerimiz ?

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam