reklam

Ürgüp Belediye Başkanı Bul’dan Tarihi Çağrı “Ürgüp’de işletmesi olup ta Vergi Dairesi Ürgüp dışında olan işletmeler, Vergi Dairenizi Ürgüp’e Taşıyın” « nevsehir haber

19 Mayıs 2024 - 03:42

Ürgüp Belediye Başkanı Bul’dan Tarihi Çağrı “Ürgüp’de işletmesi olup ta Vergi Dairesi Ürgüp dışında olan işletmeler, Vergi Dairenizi Ürgüp’e Taşıyın”

reklam
Ürgüp Belediye Başkanı Bul’dan Tarihi Çağrı  “Ürgüp’de işletmesi olup ta Vergi Dairesi Ürgüp dışında olan işletmeler, Vergi Dairenizi Ürgüp’e Taşıyın”
Son Güncelleme :

05 Nisan 2024 - 14:26

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri  öncesinde ‘Ürgüp’ü hep birlikte zenginleştirelim’ sloganını çoğunlukla kullanarak, ilçenin her bakımdan daha güçlü ve daha zengin hale getirilmesi noktasında  çaba harcayacaklarını dile getiren ve en yakın rakibine 36 oy fark atarak Ürgüp Belediye Başkanlığına seçilen  CHP’li Ali Ertuğrul Bul, Vergi Dairesi Ürgüp dışında olan ancak Ürgüp ilçesinde faaliyet gösteren tüm işletme sahiplerine tarihi bir çağrı yaptı.

Ürgüp’ün zenginleşmesinin tabanın da yerel yönetim olarak Ürgüp Belediyesi’nin zenginleştirilmesi düşüncesinin yattığını aktaran Başkan Ali Ertuğrul Bul, bunun için genel bütçe vergi oranlarından ayrılacak payın Ürgüp ilçesi adına daha da belirginlik kazanmasının temel ölçütlerinden birinin ilçe merkezinde faaliyet gösteren işletmelerin mutlaka Ürgüp Vergi Dairesine kayıtlı mükelleflerden oluşması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Ali Ertuğrul Bul, işletmesi Ürgüp ilçesinde olmasına karşın Vergi Dairesi Ürgüp dışında olan tüm işletme sahiplerine genel bir çağrı yaparak, ilk olarak da eşi ile birlikte kurdukları şirketin Ürgüp Vergi Dairesinin mükellefi haline getirmekle başlayacağını kaydetti.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Henüz mazbatamızdan bir sonuç yok. Biraz süre kaybederiz ama olur. Endişe yapmayın.

Göreve başlamadan önce Ürgüp için ilk talebimi yapayım. Ürgüp’te işletmesi olup da vergi dairesi Ürgüp dışında olan işletme sahiplerimizden önemli ricam:

Mümkünse bu bir iki ay içinde vergi dairenizi Ürgüp’e taşıyın. Mevzuata göre (elbette Ürgüp için de) “Genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamının yüzde 1,50’si büyükşehir dışındaki belediyelere ve yüzde 0,5’i il özel idarelerine ayrılır. (3) (Değişik: 12/11/2012-6360/25 md.)” Ürgüp’ü kalkındıracaksak hep birlikte yapacağız. Buradan başlayarak Belediye gelirlerimizi artıralım ki sizlere daha iyi hizmet verelim. İlkini eşimle birlikte sahibi olduğumuz şirket için en kısa zamanda biz yapacağız. Ürgüp aşığı olup işletmesi Ürgüp dışında olanlardan da, mümkünse Ürgüp Vergi Dairesi’ne kayıt ne güzel olur. Taşıma işini yapan dostlar bana, “Biz de taşıdık” mesajı ve yeni vergi numaralarını gönderirlerse, destekten ben de Ürgüp adına gururlanmış olurum.

“Yine, yeniden Ürgüp”.

 

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam