reklam

TÜRKİYE’NİN 5 ZENGİN JEOTERMAL BÖLGESİNDEN BİRİNE SAHİBİZ ,AMA ELEKTRİK  BİLE ÜRETEMİYORUZ « nevsehir haber

20 Mayıs 2024 - 03:20

TÜRKİYE’NİN 5 ZENGİN JEOTERMAL BÖLGESİNDEN BİRİNE SAHİBİZ ,AMA ELEKTRİK  BİLE ÜRETEMİYORUZ

reklam
TÜRKİYE’NİN 5 ZENGİN JEOTERMAL BÖLGESİNDEN BİRİNE SAHİBİZ ,AMA ELEKTRİK  BİLE ÜRETEMİYORUZ
Son Güncelleme :

14 Şubat 2022 - 11:31

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Türkiye genelinde potansiyel jeotermal su kaynakları itibariyle 5 merkez arasına girebilen bir şehirde, özellikle son yıllarda jeotermal ısı kaynaklarından yararlanıp elektrik enerjisi üretiminin yapılmadığı en şanssız, kelime itibariyle de oldukça ISSIZ bir konumda halen ilerleyişimizi aktif şekilde devam ettiriyoruz.

Pandemi ile birlikte tedarik zincirlerinde oluşan sıkıntıdan en fazla etkilenim içerisine giren en temel değer olarak karşımıza çıkan enerji noktasındaki bugün yaşadığımız sıkıntıların,  gerçekte bizim açımızdan daha güzel günler adına ciddi bir ŞANS  olarak görebilecek kadar umut taşıyan biri olduğumu söylemek isterim.

Cenab-ı Allah biz aciz ve zavallı kulları için öylesine enerji değerlerini yaratmış ancak bizler bunları istenilen düzeyde ortaya koyabilecek bir beyin değerini bile etkin hale getiremiyoruz.

Siyaseten iktidarı ile muhalefeti ile yaptığımız hep LAF ÜRETME üzerine kurulu bir anlayışı hayatımızın her alanında tesis etmişiz. Halbuki yiyeceğimiz ekmeğin fiyatının bile artmasında en temel ama en temel nedenin enerjide ciddi anlamda dışa bağımlı olan bir ülke olmamıza karşın ,Cenab-ı Allah’ın bize sunduğu bu tahminler ötesi zenginliği halen algılamakta bile ciddi bir bıkkınlık içerisindeyiz.

Ha bire birbirimiz ile didişmekten ‘Yahu bu Allah vergisi KOZAKLI İLÇEMİZDEKİ JEOTERMAL KAYNAĞI NE EDİP TE YAYGIN ŞEKİLDE SERA ALANLARININ KURULUMUNDA, ELEKTRİK ENERJİSİNİN ELDE EDİLMESİNDE  TAMAMEN ÇEVREYE DE ASLA ZERRE-İ MİSKAL ZARAR VERMEYECEK BÖYLESİNE BİR BÜYÜK NİMETİ HANGİ YÖNTEMLERİ KULLANARAK GELİŞTİREBİLİRİM ACABA? Diye bırakın hemen çalışma başlatmayı  kendimize bile sorma zahmetine katlanmıyoruz.

KOZAKLI İLÇEM, bizim için elektrik üretimimiz ile de tarımsal gelişim hızını tahminlerin ötesine çıkartmakta da ciddi bir zenginlik.

Ben demiyorum arkadaş, kafadan da atmıyorum. İfade etmeye çalıştığım tüm ifadeler BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR sonrasında ortaya konulmuş. Ülkem içerisinde,  potansiyel jeotermal birikimlerimiz ile KOZAKLI 5 Büyük merkezden bir tanesi. DEĞERLENDİRELİM ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNDE BU BÜYÜK ZENGİNLİĞİ,HADİ ÇALIŞMALAR BAŞLATSANIZ YA.

Bakın nasıl bir zenginliğin içerisindeyiz.

Alın size tablo. Bu tablo MONA LİSA’nın tablosu değil, şu anda ciddi krizler yaşadığımız enerjiye yepyeni bir soluk getirebilecek kelimenin tam anlamıyla çözümün bu kadim coğrafyada olduğunu gösterir değerde. Hayal kurmuyorum, bilimsel verileri paylaşıyorum. Siyaset ehline,yatırımcı ruha sahip aziz Nevşehirli kardeşlerime sesleniyorum.

KOZAKLI mın potansiyel jeotermal zenginliği Orta Anadolu’da ikinci büyük bir ölçek oluşturuyor. Alın size bilimsel araştırma rakamları;

“Orta Anadolu’daki jeotermal sistemler genelde volkanik aktivitelere bağlı olup, Batı Anadolu’ya göre daha düşük sıcaklıklara sahiptir. Bu bölgedeki önemli jeotermal alanlar; Ankara-Kızılcahamam sahası (86 0 C), Kırşehir Terme sahası (57 0 C), Afyon-Ömer-Gecek sahası (98 0 C), Afyon-Sandıklı sahası (70 0 C), Nevşehir Kozaklı sahası (93 0 C), Aksaray-Ziga sahası (65 0 C), Sivas-Sıcak Çermik sahası (49 0 C) ve Yozgat-Sorgun sahası (75 0 C)’dır.”

Yahu öylesine zenginiz ki, gelin değerlendirin bu zenginliği, Bu zenginlikle her bir insanımız yarar sağlasın, elbette bu işi yapan yatırımcı kardeşlerimizde sağlasın, ama bu toplum olarak ülke olarak HEP BİRLİKTE SAĞLAYIP MUHTAÇ HALE GELMEYELİM ENERJİ TEDARİĞİ AÇISINDAN.

Lütfen siyaset ehli LAF ÜRETMEYELİM , bakın Cenab-ı Allah bizlere vermiş zenginliği ,bunları değerlendirerek YOLA DEVAM edelim. OLMAZ MI BU TÜR YATIRIMLARDA ÖNCÜ GÜÇ OLARAK GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ  BEYZADE SİYASET ERBABLARIMIZ ?

Lütfen siyaset ehli LAF ÜRETMEYELİM , bakın Cenab-ı Allah bizlere vermiş zenginliği ,bunları değerlendirerek YOLA DEVAM edelim. OLMAZ MI BU TÜR YATIRIMLARDA ÖNCÜ GÜÇ OLARAK GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ  BEYZADE SİYASET ERBAPLARIMIZ ?

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam