reklam

Kapadokya  COŞTU, Şehir Merkezimiz BOŞTU « nevsehir haber

19 Mayıs 2024 - 05:59

Kapadokya  COŞTU, Şehir Merkezimiz BOŞTU

reklam
Kapadokya  COŞTU, Şehir Merkezimiz BOŞTU
Son Güncelleme :

13 Nisan 2024 - 12:03

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Ramazan Bayramı’nın yoğunluğu Kapadokya bölgesinin önemli merkezleri olan Ürgüp,Avanos, Derinkuyu, Göreme,Uçhisar, Kaymaklı,  Çavuşin  ve Mustafapaşa gibi merkezlerde tahminler ötesi bir yoğunluğa sahne olup adeta vatandaşlarla çoşarken, ,Kapadokya’ya merkezlik yaptığı noktasında öteden beri övündüğümüz NEVŞEHİR’imin merkezi,  her daim olduğu yine adeta SEFİLLERİ OYNADI. Yüzbinlerce insanı ağırlayan ilçe, belde ve hatta turizm köyleri ciddi bir ilgi odağı haline gelirken şehir merkezimizde adeta sinek kanadını oynatmadı.

Sahip olduğu temel turizm değerleri itibariyle Romalılar döneminden etkin şekilde başlayıp Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminin önemli tarihsel değerlerini barındıran Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi konumundaki güzel şehrim Nevşehir’in merkezi, Ramazan Bayramı nedeniyle Victor Hugo’nun o eşsiz eseri SEFİLLER’in TURİZM’deki yansıması olarak da değerlendirilebilecek  SEFİLLERİNİ bir büyük başarı ile canlandırdı.

Hemen 5 km. ötemizde bulunan Uçhisar beldemiz ile başlayan sonrasında bölgenin kalbi konumundaki Göreme ile devam eden yerli ve yabancı turist yoğunluğu Avanos ve Ürgüp’ü de alacak şekilde yoğunlaştı.Bu yoğunluktan kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluşurken, şehir merkezimiz o tarihte kendine biçilen SEFİLLERİ adeta OSCAR  lık bir performans ile sahneye koymayı yine başardı.

Halbuki böyle bir şehirde gerek ve gerekse yerli turistlerin doğal ve tarihsel bir büyük zenginlik ortaya koyan  ARILIK MEVKİİNDEKİ MİLATTAN SONRA 5. YÜZYILDA BAŞLAYAN BİZANS YERLEŞKESİ, ÇAT KEPEZ YERLEŞKESİ, NEVŞEHİR KALESİ VE CİVARINDAKİ KAYAŞEHİR YAMAÇ YERLEŞKESİ, ROMALILAR DÖNEMİNE KADAR UZANAN ÇAT VADİ YERLEŞİMLERİ, NAR ve ÇAT beldelerindeki tarihi SELÇUKLU CAMİLERİ, OSMANLI DÖNEMİNDE LALE DÖNEMİNE İSMİNİ VEREN BÜYÜK DEVLET İNSANI, OSMANLI PADİŞAHI  3. AHMED’İN DAMADI  SADRAZAM NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİMPAŞA’NIN CAMİ,HAMAM,SIBYAN MEKTEBİ,KERVANSARAY,MEDRESE VE AŞEVİ’ni barındıran temel değerler birbiri ardına sıralanırken yani UN,YAĞ VE ŞEKER’e sahip olmamıza karşın halen USTAMIZI yıllardan beri  bulamadığımız için olacak turist yoğunluğunu ortaya koymayı beceremediğimiz BAYRAM GÜNLERİ geçirdik.

BU KAFA,BU ANLAYIŞ bu tarzdaki şekillerde devam ettiği sürece de bu şehir merkezi,ilçe,belde ve hatta köyleri turizm gelirlerini ANORMAL düzeyde artırırken bizlerde PARANOYAL DÜZEYLERE ULAŞMANIN ENGİN BAHTİYARLIĞINI YAŞAYACAĞIMIZA BENZİYOR.

Helal olsun size eyyyy UÇHİSAR, GÖREME,AVANOS,ÜRGÜP,ORTAHİSAR, KAYMAKLI,DERİNKUYU,MUSTAFAPAŞA hasılı kelam bu alanlarda etkin turizm çabası içerisinde olan muhterem kardeşlerimiz, turiz kazançlarınız hep artsın inşallah hiç azalmasın, azalmasın ki işletmelerinizde istihdam ettiğiniz personel sayıları daha da artsın.

Ve biz şehir merkezinde İKAMET eyleyen bizler, turizm alanında yerimizde durmamızın İKAMESİ ile hayatımızı İDAME ettirmeye devam ettirelim, olmaz mı ? Bize ne gerek turizm değerlerimizi etkin şekilde kullanmak, turizm gelirlerimizi artırıp istihdam gücü oluşturmak. Bize göre değil turizm Leee. ?

 

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam