reklam

Kapadokya bölgesindeki konaklama tesislerinde bayram yoğunluğu « nevsehir haber

19 Mayıs 2024 - 05:59

Kapadokya bölgesindeki konaklama tesislerinde bayram yoğunluğu

reklam
Kapadokya bölgesindeki konaklama tesislerinde bayram yoğunluğu
Son Güncelleme :

07 Nisan 2024 - 11:43

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)-Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesislerinde Ramazan bayramı öncesinde doluluk oranlarının yüzde yüzler seviyesine ulaşmak üzere olduğu belirtildi.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Teyfik Ölmez yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı öncesinde  Kapadokya bölgesinde tatil planları yapanların artık otelde yer bulma noktasında çok acele etmeleri gerektiğini belirterek., işletmelerin artık son odalarını satmaya başladıkları uyarısında bulundu.

Ölmez; “ Kapadokya’da Ramazan Bayramı yoğunluğu kendini göstermeye başladı, bölge tamamen dolmak üzere . Tatil planları içerisinde Kapadokya olan misafirlerimiz acele etsinler, son odalarda satılmak üzere. Kapadokya  tamamen dolmak üzere.  9 günlük Ramazan bayramı Kapadokya’da bir bahar havası estirmeye başladı.” Dedi.

Ölmez, 9 günlük Ramazan bayramı tatilinde ülke genelinde en fazla tercih edilen tatil merkezlerinden birinin Kapadokya bölgesi olduğunu dile getirerek, bunda sahilde deniz suyu sıcaklıklarının da mevsimsel özellikler itibariyle istenilen düzeye ulaşmamış olmasının da etkili olduğunu kaydetti. Ölmez şöyle konuştu; “ Hava şartlarının çok iyi olmasından dolayı sahili tercih eden misafirler olacak, ama deniz suyu sıcaklığının yeterli düzeye ulaşmaması nedeniyle  Kapadokya’nın  genel anlamda en fazla tercih edilen tatil merkezlerinden birisi olduğu gerçeği de ortaya çıkıyor. Zaten de bölgede yüzde hali hazırda yüzde 96-97 ler seviyesinde olan doluluk oranı da bunu gözler önüne seriyor.” dedi.

Kapadokya bölgesinin en gözde turizm merkezlerinden Göreme Beldesindeki yerli ve yabancı turist yoğunluğu dikkatlerden kaçmıyor.

Göremeli turistik konaklama tesis işletmecisi  Numan Atak’ da doluluğun yüzde 100 ler seviyesinde olduğunu dile getirerek; “  Göreme’ de, otellerimiz Ramazan Bayramı öncesinde nerede ise yüzde 100 oranına ulaşmış durumda. Doluluklarımız bir ay öncesinden başladı. Şu anda Göreme’ye bayram dolayısıyla büyük bir ilgi var.  Öncelikli olarak yerli misafir ağırlıklı. Müslüman ülkelerde de Ramazan bayramı tatili olduğu için Dubai’den çok misafirimiz var, Özellikle de Uzakdoğu’dan özellikle  Çin’den  çok misafir gelecek gibi görünüyor.” şeklinde konuştu.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam