reklam

HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK’E ÜLKEMİZ VE ŞEHRİMİZ  ADINA YENİ KAYNAK OLUŞTURMADA YILDIRIM GİBİ ÖNERİLER « nevsehir haber

20 Mayıs 2024 - 03:28

HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK’E ÜLKEMİZ VE ŞEHRİMİZ  ADINA YENİ KAYNAK OLUŞTURMADA YILDIRIM GİBİ ÖNERİLER

reklam
HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK’E ÜLKEMİZ VE ŞEHRİMİZ  ADINA YENİ KAYNAK OLUŞTURMADA YILDIRIM GİBİ ÖNERİLER
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2024 - 14:31

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Türkiye’de PARANIN PATRONU olarak da değerlendirilebilecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e , gerek ülkemize ve gerekse üzerinde yaşayan aziz milletimizin evlatlarına da ciddi gelirler sağlayabilecek bugüne kadar pek de üzerinde etkin bir şekilde gelir artırıcı çalışmalar içerisinde olamadığımız bir dizi uygulamaları yeni baştan ele alarak hayata geçirmesini umut ediyoruz.

Şehrimde olduğu kadar ülke genelinde de belki kıraç yapıda da olsa. sulak alan değerinde de olsa  milyonlarca metrekarelik tarım arazisi HAZİNE üzerine kayıtlı, Olur ve normaldir.

Sayın Bakan, mümkün müdür bu alanları her il, ilçe, belde ve köylere kadar olan bölümlerde yeni baştan bir tarama yaptırsanız da, özellikle toprağı olmayan ama tarımı mutlak surette yapacağı taahhüdünde bulunan vatandaşlardan da başlamak üzere en az 20 yıllık bir süreç veya 15 yıllık bir süreçte tarımsal faaliyette bulunmak üzere,  ilk iki yıl herhangi bir bedel almaksızın hazine arazisini tarımsal faaliyette bulunma şart ve kaydı ile kiralama yoluna gitseniz, vatandaşımda yöresinin iklim özelliğine göre tarımsal faaliyette bulunarak ülkemizin tarımsal üretimine ivme kazandırırken 3. Yıldan başlamak üzere, yine uzman bir heyetin de belirleyeceği bir kira bedelini , MALİYE ‘nin ilgili bölümlerine aktarabilse. Bu uygulamalarla birlikte bir yanda belki de YÜZBİNLERCE, MİLYONLARCA METREKARELİK yeni tarım alanları ülkemize kazandırılmış olacak diğer yanda TARIMDA ÜRETİCİ olunma noktasında bir gelişme sağlanabilecektir. Elbette çok iyi bir inceleme ve araştırma sonrasında inşallah bu noktada alınacak karar, ülkemiz adına da bir REFORM niteliğini de beraberinde getirebilecektir.

Diğer yanda özellikle şehrimin merkez ilçeye bağlı KAVAK beldesi başta olmak üzere dev kaya kütlesi özelliklerine uygun ve tarihsel bir değer içerisinde olmayan birimlerde,  SOĞUK HAVA DEPOSU OLABİLECEK özelliğe sahip HAZİNE ARAZİSİNİ yine bu kapsamda kesinlikle SATIŞ değil, YILLIK KİRALAMA yoluna giderek bu alanlardan da ciddi anlamda mali anlamda hem Milletimizin evlatları ama özellikle de DEVLETİMİZİN DAHA KALICI BİR GELİR kaynağına sahip olabilirsiniz  diye düşünüyoruz sayın BAKAN MEHMET ŞİMŞEK.Hali hazırda bölgemde bulunan tüzel kişilerce işletilen SOĞUK HAVA DEPOLARINDA YILDA 2 MİLYON TONU AŞKIN ÜRÜN SAKLANABİLMEKTEDİR.BÖYLE İR UYGULAMA İLE BU ALANDA REKOR BİR ÜRÜN SAKLAMASINI DA ORTAYA KOYABİLİRİZ BELKİ DE.

Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu sıkıntılı ekonomik süreçte bir yanda tarım ve yine tarımla bağlaşık olarak SOĞUK HAVA DEPOSUNU anlamında da ülkemizin ekonomik değerlerine pozitif değerde bir güç oluşturabildiğine inandığımız bu düşüncelerimizin  en azından ele alınmasıyla bölgesel ve ülkesel bir gelişim ivmesine kavuşabileceğimizi umuyoruz sayın HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK.

Ülke ekonomisine yön veren KARAR ALICILAR olarak, inanıyorum ki bu EKONOMİK DEĞER OLUŞTURMADA EN NİTELİKLİ ALICI noktalarda çalışmalar yapmanızı bekliyor, saygılarımızı sunuyoruz.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam