reklam

OVAÖREN KÖYÜNDEKİ BU BİNALAR DEĞERLENDİRİLMEYİ BEKLİYOR « nevsehir haber

17 Haziran 2024 - 13:17

OVAÖREN KÖYÜNDEKİ BU BİNALAR DEĞERLENDİRİLMEYİ BEKLİYOR

Son Güncelleme :

26 Mayıs 2024 - 9:01

reklam
OVAÖREN KÖYÜNDEKİ BU BİNALAR DEĞERLENDİRİLMEYİ BEKLİYOR
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyünde bulunan 3 katlı eski Belediye Hizmet binası ile köylülerin katkıları ile yaptırılan 3 katlı bina, köy halkı tarafından değerlendirilmeyi bekliyor.

2012 yılında yapılan yasal düzenleme ile birlikte beldelikten köy haline getirilen Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyündeki 3 katlı eski Belediye hizmet binasının altında  bulunan bir mekan Ovaören Köy Muhtarlığı olarak düzenlendi. Mevcut yapının ise diğer bölümleri 2012 yılından günümüze kadar etkin bir şekilde kullanılamadı.

Ovaören köyünde kullanılamayan bina sadece eski Belediye hizmet binası ile de sınırlı değil. Köylülerin maddi katkıları ile yaptırılan 3 katlı bina da yine ,köyde değerlendirilmeyi bekleyen öz kaynaklardan birisi.

Ovaören Köy Muhtarı  H.Mehmet Baysal, iki ayrı 3 er katlı binanın farklı amaçlar doğrultusunda kullanılmasını beklediklerini söyledi.

Eski Belediye Hizmet binasının bir bölümünü Ovaören  Köy muhtarlığı olarak düzenlemelerine karşın diğer 3 katın da boş bulunduğunu dikkat çeken Ovaören Köy Muhtarı H. Mehmet Baysal, halkın destekleri ile yaptırılan ı Kur’an-ı Kerim Kursu olarak kullanılmak üzere yaptırılan binanın da etkin şekilde kullanılmasını istediklerini kaydetti.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam