reklam
reklam

Kayhan’dan teröre lanet « nevsehir haber

23 Ekim 2024 - 10:30

Kayhan’dan teröre lanet

Son Güncelleme :

13 Aralık 2016 - 11:02

reklam
Kayhan’dan teröre lanet
reklam

 Ürgüp ilçe kaymakamı Hasan Kayhan, terör olaylarını kınadı.

Kayhan, “10 Aralık 2016 günü İstanbul’da bombalı saldırı ile 44 şehit bu toprağa düştü. Terör ya da terörizm, siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, resmi, yerel ve genel yönetimlere baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımıdır.

PKK, NATO’nun 2003 yılında yayınladığı Terörist örgütler listesinde yer almıştır. Terörizmin Medya olmadan yaşayamayacağı yaygın bir kanaattir. Terör örgütleri Medya sayesinde dehşet yayarlar ve propaganda yaparlar. PKK da farklı uluslardan insanların olduğu inkâr edilemez bir gerçek. Bunun içinde Ermeni’si, Suriyelisi, Iraklısı, Kürt’ü, Yunanlısı var. Elebaşı Öcalan, yakalanmadan önce Yabancı gizli servis elemanları tarafından korunuyordu. Türkiye’nin başına bela olan bir terör örgütünün liderini, yabancı gizli servis ajanları neden korur? Apo’nun yakalandığı yer Yunanistan Büyükelçiliği. Kürdistan İşçi Partisi, Türkiye’nin Güney Doğusu, Irak’ın Kuzeyi, Suriye’nin Kuzey Doğusu ve İran’ın Kuzey Batısını kapsayan bir bölgede bir devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye Cumhuriyeti Sınırları dâhilinde kalan kısma sahip olabilmek için, Güvenlik Kuvvetleri, geçici köy korucuları ve sivillere karşı silahlı eylem yapan yasadışı silahlı örgüttür. PKK, Türkiye de dâhil olmak üzere, Avrupa Birliği, ABD, Birleşmiş Milletler ve NATO gibi birçok ülke ve Uluslararası Kuruluş tarafından Terör Örgütü olarak kabul edilmiş, ayrıca ABD’nin uyuşturucu kaçakçıları listesinde bulunan, etnik ayrılıkçı, militan bir örgüttür. 1974 yılında Abdullah Öcalan tarafından kurulan PKK’nın ideolojisi, Marksizm-Leninizm üzerine kuruludur. Terörizm bir insanlık suçudur. Zulüm, haksız yere kan dökmenin, dinden sapmaların önde gelen sebeplerindendir. Zulüm bir zillet ve haysiyetsizliktir.

Zulmün Kıyamet Gününde karanlıklar içinde olması, zalimin o gün karanlıklar içinde kalarak yolunu bulamaması, zulmünün cezasını şiddetli ve dehşetli olacağı anlamındadır. Allah zulüm edenleri sevmez, zalimler mutlaka helak olacaklardır. PKK’nın düzenlediği insanlık dışı saldırı ve artan saldırılarının amacı hiç kuşkusuz Türklerle- Kürtleri karşı karşıya getirmektir. Biz Millet olarak metin durursak, örgütün bu stratejisini çökertiriz. Ayrıca, çocuklar terör örgütü mensuplarınca istismar ediliyor. Bu çocukların ana-Babaları doğru rol model olamıyorlar. Çocukların eğitiminden anne ve babası sorumludur. Çocuklar sağlıksız birey olarak, terörist olarak saldırıyor.

Birlik ve Beraberlik…

Aradığınız mutluluğa kavuşabilmeniz ve onu huzurlu bir şekilde yaşayabilmeniz için kuşkusuz toplum hayatına ihtiyacınız var. Toplu yaşamaktan başka alternatifi olmayan insanın

huzur ve mutluluğu da toplumun huzur ve mutluluğuna bağlıdır. Toplumda tüm kesimleriyle tam bir birlik-beraberlik oluştuğunda yaşamanın bir anlamı olabilir. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk, bereket ve rahmet vardır. Bu gerçeği Yüce Allah şöyle dile getirmektedir. “Hep Birlikte Allahın İpine Sımsıkı Sarılın. Parçalanıp Bölünmeyin. Allah’ın Size Olan Nimetini Hatırlayın. Hani Sizler Birbirinize Düşmanlar İdiniz de O, Kalplerinizi Birleştirmişti. İşte O’nun Bu Nimeti Sayesinde Kardeşler Olmuştunuz.”

Parçalanıp ayrılığa düşenler için büyük azap vardır. Tefrikaya Düşmeyelim…

Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY:

Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez,

Toplu vurdukça gönüller, onu top sindiremez,

Sen, Bendesin efrat, aradan vahdeti kaldır.

Milletler için, işte kıyamet o zamandır.”

dizeleriyle bu gerçeği açık bir şekilde ifade etmiştir.

Birlik ve beraberlik içinde hareket eden ecdadımız, tarih boyunca büyük işler başarmış, vatanımıza ve milletimize yönelen tehlikeleri de bu sayede etkisiz hale getirmiştir. Hiç kuşkusuz Devletimiz güçlüdür. Topyekûn birlikte hareket edilerek bu bela savuşturulacaktır. Bu vesileyle, şehitlerimize Allahtan rahmet, aziz milletimize itidal, baş sağlığı, sabrı cemil dilerim” dedi.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam