
NEVŞEHİR(TREND HABER)- Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Kızılçukur vadisinde kaygan zeminde ayağı kayarak düşün Alman Turist Roelin Post, UMKE, ekiplerince kurtarıldı.
Nevşehir Sağlık Müdürlüğü UMKE ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldı. Solalt bacağında kırıkların oluştuğu buna bağlı kanama meydana geldiği öğrenilen Alman Roelin Post, yaklaşık 30 dakikalık bir çalışmanın ardından düştüğü alandan kurtarılarak özel bir hastanede tedavi altına alındı.
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Kızılçukur Vadisi’nde bulunan Üzümlü Kilise yakınlarında 8 kişilik arkadaş grubu ile gezinti yapan 60 yaşındaki Roelin Post,bölgeyi izlemek için çıktığı bir sırada dengesini yitirerek düştü.
112 Acil çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın ardından olay yerine jandarma ve Nevşehir Sağlık müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edildi.
Ekiplerin yoğun uğraşları sonucunda Alman Roelin Post, düştüğü yerden UMKE ekiplerinin çalışmalarıyla alındı. Post, kendisini kurtaran ekip üyelerine teşekkür etti.
Nevşehir’deki özel bir hastanede tedavi altına alınan Alman turist Roelin Post’un sol ayağında kırık olduğu ve tedavisine başlanıldığı öğrenildi.