
NEVŞEHİR TREND HABER)- Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı yerleşimleri ve sıcak hava balon turları ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki turistik işletmeler 24 Aralık ‘daki Noel kutlaması ve yeni yıl hazırlıklarını tamamladılar.
Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeler Derneği(KAPTİD) Başkanı Teyfik Ölmez yaptığı açıklamada, bölgedeki turistik işletmelerin yabancı misafirler için Noel kutlaması ve genellikle yerli misafirlerinin katılım sağlayacağı yeni yıl için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
Ölmez, halen bölgedeki doluluk oranlarının yüzde 75 civarında olduğunu dile getirerek, bunun LastMunite(Son Dakika) satışları ile birlikte yüzde 90-95 seviyelerinde gerçekleşmesinin beklendiğini belirterek “ Kapadokya bölgesindeki turistik işletmeler Noel kutlaması ve yeni yıl için tüm hazırlıklarını tamamladılar. Halen yüzde 75 ler seviyesindeki doluluk oranlarının son dakika satışlarıyla birlikte yüzde 90-95 ler seviyesinde gerçekleşeceğini umuyoruz. Yeni yıl için bazı restaurantların yeni yıl kutlamaları için 3500 TL lik bir ücret ortaya koyduğu bölgede bu rakamlar diğer bölgelere göre oranlandığında oldukça düşük seviyede kalıyor.18 bin civarındaki bir yatak kapasitesi ile 593 konaklama tesisinin yer aldığı Kapadokya bölgesindeki konaklama tesislerinde de ise yeni yıl eğlence programları ve geceleme ile birlikte bu rakam , 8-10 bin TL arasında değişiyor.