
TÜRKİYE’nin önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya ‘da, ‘Uluslararası Kapadokya Balon Festivali’ düzenlendi. Festival için 11 Ülkeden getirilen ve birbirinden farklı karakterlerde 15 sıcak hava balonu gökyüzünü rengârenk süsledi.
UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan eşsiz Kapadokya, Uluslararası Kapadokya Balon Festivali, BalloonFest Cappadocia sayesinde ilk kez dünyanınen önemli şekilli ve figürlü balonlarını Kapadokyada buluştu. Kapadokya’nın etkileyici manzarasında gerçekleştirilecek festival unutulmaz birdeneyim amaçlarken,Kapadokya turizminin tanıtımı içinönemli bir fırsat oldu.
Bu sabah figürlü balonları izlemek için sabahın erken saatlerinde Zelve Paşabağ mevkiine gelen yüzlerce vatandaş bu renkli balonları izledi kimileri de bu anı ölümsüzleştirmek için öz çekim yaptılar.
Balon Pilotu olan Belçikalı jeen,16 senedir kapadokyada uçuyorum Ticari uçuyoruz yerli sayılırım Kapadokya Dünyanın en güzel uçma yeri sayılır bir numara hem çok balon uçuyor burda çok müşterilerimiz var. Hava çok güzel tabki bizim Kapadokya manzarası çok güzel bizi seyretmek için çok insanlar geliyor.Festival bence her zaman olmalı şeklinde konuştu.
eski Beşiktaşlı Futbolcu ve teknik adan Veysel Cihan’da DHA ya yaptığı açıklamada Balon festivali gördüğünüz gibi başladı. Gerçekten bölge adına bölge turizm adına çok değerli, bölgenin tanıtılması için Dünya çapında ’ki bu birleşme gerçekten çok güzel bir tablo bir çok insan buraya geliyor o anlamda bölgeye geliyor. Bölgemize çok büyük katkı yaptığına inandığını söyledi.
Avanstan şekilli balonları görmek için gelen sinem Dörtkol ise; ablam kardeşimle birlikte geldik güzel bir etkinlik ilk defa oluyor zaten çok mutluyum burada olduğum için burası balonlar diyarı diye bir şey mutluyuz herkesi buraya bekliyoruz, dedi.
