
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir’de Sevk İrsaliyesinde Somon Alabalık taşıması gerekirken, avlanması yasak olan 300 kg. sazan cinsi balık taşıyan bir kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Alınan bilgilere göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne hayvan kaçakçılığı şeklinde yapılan ihbarın değerlendirilmesi üzerine, Karayolları Yol Kontrol ve Denetleme Noktasında 38 plakalı araçta yapılan kontrolde, araç içerisinde bulunan avlanması ve yakalanması yasak olan 300 kg sazan cinsi balık tespit edildi.
Taşınan ürünün sevk irsaliye incelemesinde ise “somon alabalık” şeklinde ibare olduğu tespit edilmesi üzerine; Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda şüpheli şahıs K.D. hakkında Vergi Usul Kanuna Muhalefet Ve Belgede Sahtecilik Suçuna Muhalefet Etmekten adli işlem başlattı.
K.D. hakkında ayrıca Sazan cinsi balığın avlanılmasının, taşınmasının bulunduğumuz tarihte yasal olmadığı gerekçesiyle Su Ürünleri Kanununa Aykırı Davranmaktan idari parası uygulandığı belirtildi.