reklam
reklam

NEVŞEHİR’DE SEL ETKİLİ OLDU « nevsehir haber

25 Nisan 2025 - 01:18

NEVŞEHİR’DE SEL ETKİLİ OLDU

Son Güncelleme :

22 Eylül 2022 - 1:39

reklam
NEVŞEHİR’DE SEL ETKİLİ OLDU
reklam

NEVŞEHİR(TREND HABER) – Nevşehir’in Gülşehir  ilçesi Civelek  köyünde,30 Dakikadan fazla süren  Dolu ve yağmur, sele neden oldu. Köyde müstakil evleri su basarken, ekili alanlar zarar gördü.

Civelek köyü muhtarı Ömer Kara,yolumuz kapalı  ulaşımda sıkıntı var.Bu sık,sık yaşanan bir olay,burada gölet oluştu.Araçlar geçmekte biraz zorlanıyor.Yağış Akşam saatlerinde başladı .

Vatandaşların duvarları yıkıldı. Su şebekeleri zarar gördü.Dolu şeklinde gelen yağış,sele dönüştü yarım saatten fazla sürdüğünü belirtti. Muhtar Kara, çok sayıda kişinin yağmur nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. Zararların giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Köy sakinlerinden Sadık Gürlek,Yukarıdan gelen sel köyün bütün yollarını evlerini bastı benim evimde sel bastı ancak evdekilerle birlikte kürekle gelen çakılları temizlemeye çalışıyoruz dedi.

Öte yandan Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyün’de sel etkili oldu cadde ve sokaklar ve patates ekili araziler  sel sularıyla doldu .Nevşehir İl Özel idaresi iş makineleri her iki köy’de kapanan yolları kepçe ile açmaya çalıştı.

 

 

 

 

 

 

 

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam