
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde iki ayrı mahalleden 4 motosiklet çaldıktan sonra,bunları parçalayan 5 kişi, Ürgüp polisi tarafından suçüstü yakalandı.
Alınan bilgilere Nevşehir’in Ürgüp ilçelerinin Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesinde 4 adet çeşitli markalarda motosikletlerin çalınması sonucu meydana gelen “Açıktan Hırsızlık” olaylarının aydınlatılmasına yönelik Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince teknik çalışma başlatıldı.
Motosiklet hırsızlığını B.B. isimli bir şahsın kullandığı araçla gerçekleştirdiğinin tespit edilmesi üzerine, söz konusu araçta 4 kişinin daha bulunduğu belirlendi.
Olayda kullanılan aracın. Kayseri’nin İncesu ilçesinde olduğunun tespit edilmesi üzerine Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda İncesi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yapılan operasyonda suça karışan ; B.BÜ., A.A., B.D., A,T, A.T.M. ve B.B.M. isimli şahıslar, Ürgüp ilçesinde çalınan motosikletleri parçalarını sökerken suçüstü yakalandı.
Gözaltına alınan A.T.M. isimli şahsın Kayseri Adli Makamlarınca birden fazla kişi tarafından gece vakti silahla yağma suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile arandığının tespit edilmesi üzerine,i Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilerek tutuklandı.
Gözaltındaki B.B.M. isimli şahsın yapılan üst aramasında ise satışa hazır vaziyette 16 parça toplam 9.3 gram ağırlığında metamfetamin ele geçirildi.
B.B.M. hakkında Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde İmal Ve Ticareti Yapmak suçundan Adli işlem yapılması için İncesi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, çalınan bir motosikletin ise Malatya’dan çalındığı belirlendi.
A.A., B.D. ve B.BÜ. isimli şahıslar gözaltına alınarak Ürgüp’e getirilirken, Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak soruşturmanın halen devam ettiği belirtildi.