
NEVŞEHİR(TREND HABER)-2020 yılı üretim sezonunda, Nevşehir için sembolik anlamı olan lale bitkisini yeniden bu topraklarda yetiştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, Ürgüp İlçesi Mustafapaşa Köyü’nde Nevşehir Valiliği İl Özel İdaresi desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Lale Yetiştiriciliği Projesi başlatılmıştı. Proje kapsamında 5 farklı renkte 25.000 adet lale soğanı temin edilerek Vali İnci Sezer Becel ve protokol üyelerinin katılımıyla soğanlar toprak ile buluşturulmuştur.
Nevşehir açısından sembolik anlamı ve değeri çok yüksek olan bu bitkinin, yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve turizm ile birlikte bölgede ve Türkiye açısından ekonomik bir değer haline gelmesi için başlatılan proje başarıya ulaştı.
Damat İbrahim Paşa ile birlikte Nevşehir’in sembollerinden olan lalenin, yetiştiriciliğini merkez haline getirmek, turizmin kalbini renklendirmek için yapılan çalışmada lale yetiştiriciliği projesinde, yumru hasadı başladı.