reklam
reklam

NEVÜZÜM DEN ÇAT BELDESİ NE TEKNİK ZİYARET « nevsehir haber

1 Ekim 2025 - 17:03

NEVÜZÜM DEN ÇAT BELDESİ NE TEKNİK ZİYARET

Son Güncelleme :

05 Temmuz 2021 - 14:40

reklam
NEVÜZÜM DEN ÇAT BELDESİ NE TEKNİK ZİYARET
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi (NEVÜZÜM) Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin, Dr. Öğr. Üyesi Ceylan Bozpolat, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünsalan ve Arş. Gör.  Mualla Keten, Nevşehir merkeze bağlı Çat Beldesi’nde bulunan bağ alanlarının hastalık ve zararlı yönünden durumlarını, üzüm çeşitlerinin pazarlanması konularını ele almak üzere ve Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk’ü ziyaret etti.

Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek NEVÜZÜM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin ve beraberindekilere teşekkür ederken, ziyarete katılan akademisyenler de misafirperverliklerinden dolayı Başkan Ertürk ve üreticilere teşekkür etti.

Çat Beldesi’nde üzüm yetiştiriciliği yapan bazı üreticiler ve üzümü satın alan bazı temsilcilerin de katıldığı ziyarette üzümün ticari olarak son yıllardaki durumu, üzüm üreticilerinin alımda fiyat beklentileri, üzümlerin külleme, mildiyö, ölü kol hastalığı, salkım güvesi, bağ yaprak uyuzu gibi hastalık ve zararlılar yönünden durumları ve mücadelesinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında genel bilgiler verildi.

NEVÜZÜM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin, Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi’nin ilk olarak Çat Beldesinde başlattığı saha tarama çalışmaları ve üniversite-üretici buluşmalarının, önümüzdeki haftalarda diğer kasaba ve köylerde de devam edeceğini kaydetti.

 

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam