Nevşehir’de fırıncılar ekmekte rekabete girdi, fiyatlar düştü.
Nevşehir’de akşam saatlerinde başlayan ekmekte fiyat rekabeti sonucunda ekmek fiyatları,50 krş ile 60 krş olarak satışa sunuldu,vatandaş durumdan memnun.
Rekabetle ilgili unlu mamul satışı yapanlarla vatandaşların görüşleri şöyle:
Rekabetin vatandaşa yarayacağını ancak, üretici olarak ise iyi olmadığını ve bunun faturasının çalışana yansıyacağını düşünen Unlu mamul satışı yapan Büfeci Orhan Akşahin,” Vatandaş tüketici olarak her zaman memnun olur zaten ucuz ekmek yemek için. Ben de olsam memnun olurum ama üretici açısından zor olur. Zaten üç yıldır zam yoktu, üçyılın sonunda 15 krş zam alındı.bu zamda 5-6 ay sürdü zaten herhalde tekrar rekabet gidildi. Şu anda rekabete gidilirken ekmek gramajında düşme olmadı.Böyle bir rekabet beklemiyorduk,bir anda ortaya çıktı,en azından bizim haberimiz yoktu.Sabah kalktık ekmeğin fiyatı düşmüş.Bu rekabet küçük esnafı bitirir çok da faydası olmaz.Tabiki biz rekabet olması taraftarı değiliz.Bunun zararı hepimize yansıyacak.”dedi.
Başka bir unlu mamüll satıcısı Tahsin İnanır, “Şu anki yapılan işlem zararına yapılan işlem. Vatandaşa ucuz ekmek olduğu için yararına olan bir işlem. Ekmekte gramaj düşüklüğü yok 250 gram olarak devam ediyor.”
Ekmeğin fiyatının düşmesine şüpheyle yaklaşan vatandaş da var, iyi olmuş deyip memnuniyetini dile getirende var.
Şüpheyle yaklaşan vatandaşlardan Hasan Karakaya, “Demek ki fırıncı unu ucuz alıyor ki, ucuz satıyor.Yoksa babasının n hayrına satacak değil ya.”
Rekabetin iyi olduğunu düşünen ancak bunun yanı sıra bu rekabetin faturasının da sonunda vatandaşa çıkarılacağını düşünen, fiyat düşüklüğünün altında da başka şeyler arayan başka bir vatandaş Murat Uğurlu ise, “Vatandaşa olumlu yansır ama sonunda bunun faturası da vatandaşa yansıyacak. Rekabeti yaparken de vatandaşa ’Ekmek israfı olmasın mış’ onu ayarlıyorlarmış sen onu külahıma anlat.Sonra vatandaşa çıkaracaklar faturasını.Amaç vatandaşı kandırmak” dedi.
Diğer yandan anlaşılan O ki vatandaş düşük ekmek fiyatına sevinip sevinmeyeceğini bilmiyor artık her şeye şüpheyle yaklaşıyor.