reklam
reklam

Başkan Arı,silahlı saldırı iddiasından sonra ilk kez açıklama yaptı « nevsehir haber

24 Nisan 2025 - 18:19

Başkan Arı,silahlı saldırı iddiasından sonra ilk kez açıklama yaptı

Son Güncelleme :

12 Aralık 2020 - 16:36

reklam
Başkan Arı,silahlı saldırı iddiasından sonra ilk kez açıklama yaptı
reklam

“Avlanma bölgesinden isabet etmiş bir saçma olasılığı üzerinde duruyoruz”

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı,Aksaray’da uğradığı iddia edilen silahlı saldırının ardından ilk kez konuştu.Başkan Arı,” O talihsiz hadisede de ne olduğunu bilmiyoruz. Orası bir avlanma bölgesi. Avlanma bölgesinden isabet etmiş bir saçma olasılığı üzerinde duruyoruz.” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle,evlerinde izole olan vatandaşlara yönelik Nevşehir Belediyesi tarafından 2000 Evler Mahallesi’nde düzenlenen sokak konserine katıldı.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Türk Halk Müziği ekibi,üstü açık otobüste verdiği konseri vatandaşlar ,balkon ve pencerelerden izledi.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Rasim Arı, 10 Aralık akşamı Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu ziyaret etmek üzere resmi makam aracı ile giderken,Aksaray merkez ilçeye bağlı Gençosman köyü yakınlarında, makam aracına  av tüfeğinden saçmaların isabet etmesi sonrasında saldırıya uğradığına yönelik iddialar üzerine ilk kez konuştu.

Başkan Arı, bölgenin avlanma bölgesi olduğunu belirterek ” Biz kendi işimize bakıyoruz. Biz dışarıda fiziki ya da sözlü gerçekleştirilen herhangi bir şeye göre gardımızı almıyoruz. Eğer biz trafik ışıklarına takılırsak evimize geç kalırız. Eğer her konuşana laf yetiştirmeye çalışırsak şehrin 18 ayda gerçekleştirdiği bu değişim ve dönüşümü gerçekleştiremeyiz. Biz hiçbir şeye aldırmıyoruz. Biz sadece verilen emaneti en iyi şekilde yerine getirebilmek için çalışıyoruz. ‘Bu adam kendisine verilen emanete ihanet ediyor’ diyen bir tane kardeşimiz çıkabilir mi? Vicdan ve akıl sahibi hiçbir kimse benim bu şehrin bana emanet edilen sahip çıktığımı herkes söyler. Ben belediye başkanı olarak söylüyorum. Burası babamın malı ve şirketi değil. Burası 115 bin 500 insanın her bir ferdinin ortak olduğu kamusal bir şirket. Bu kamusal şirketin çeşitli faaliyetler yapmasını sağlamak benim görevim. Ben bunu yaparım. Yaparken de Ahmet’i, Mehmet’i bilmem. O talihsiz hadisede de ne olduğunu bilmiyoruz. Orası bir avlanma bölgesi. Avlanma bölgesinden isabet etmiş bir saçma olasılığı üzerinde duruyoruz. Yoksa ne bizim bir kimseyle bir işimiz olur nede kimsenin bizimle bir işi olur. Tesadüf olan bir durum diye düşünüyoruz. Onun dışında bir şey yok. Biz işimize bakıyoruz ama her kuşunda eti yenmez. Onu da bilesiniz”

Başkan Arı, düzenlenen sokak konserine ilişkin olarak da yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Biz konser etkinliğimiz bugün başlattık. Biz insanlarımızın sadece fiziksel ihtiyaçlarını gidermeye değil,  beraberinde insanlarımızın sosyal ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz. Onun için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Burada vatandaşlarımızın morallerine bir nebze katkısı olsun diye böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah keyifli bir zaman geçirirler.” dedi.

 

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam