
CAMİİ KEBİR’İN GİRİŞİNDEKİ ÇİRKİN GÖRÜNTÜLER, TEMMUZ AYINDA ORTADAN KALKACAK
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Temmuz ayında başlatılan Damat İbrahim Paşa Külliyesi içerisindeki Camii Kebir(Kurşunlu Camii)’inin iç ve dış bölümündeki konservasyon ve restorasyon çalışmaları kapsamındaki cami dışı yol düzenlemesi zaman içerisinde hiç de istenmeyen görüntüler oluşmasına neden oldu. Döşenen taşların araç geçişleri sırasında kırılması ile ortaya hiç de layık olmadığımız görüntülere, VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ eliyle adeta VAKIF olan vatandaşlara müjdeli bir haberimiz var.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün’e bu olumsuzluğu ifade ettiğimizde, bu alandaki çalışmaların 15-20 gün içerisinde Damat İbrahim Paşa Külliyesi içerisinde Medrese, Aş Evi ve Sıbyan Mektebinin konservasyonu ve restorasyonundan sorumlu yetkilileri tarafından kendisine iletildiğini dile getirdi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Özgün, bu alanda, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu düzensiz görüntülerin de bir daha yaşanmayacağını kaydetti.