
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir’de il genelinde 26 kişi hakkında yasal işlem yapılırken, 1 Uyuşturucu taciri tutuklandı.
Alınan bilgilere göre, Nevşehir il genelinde Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde polis ekiplerinin son 7 gün içerisinde gerçekleştirilen “SOKAK” operasyonları sonuçları açıklandı.
Buna göre Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçlarından toplam 14 olay meydana gelirken, 26 şahıs hakkında şüpheli olarak işlem yapıldı.
Bu olaylarda, 1,94 gram Esrar, 16,14 gram Metamfetamin, 13,32 gr Sentetik Kannabinoid (Bonzai), 2 adet Sentetik Ecza, 1 adet hassas terazi, 1 adet kurusıkı tabanca ve 1 adet mermi ele geçirildi.
Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçlarından toplam 1 olay meydana geldi ve bu olayla ilgili olarak 1 şahıs hakkında şüpheli olarak işlem yapıldı.
Söz konusu şahısın üst ve gösterdiği yerlerde yapılan aramada, 19,94 gram Metamfetamin ele geçirildi.
M.A. isimli şahıs sevk edilmiş olduğu Mahkemece Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan tutuklandı.
Öte yandan 2313 SKM Uyuşturucu Md. Murakabesi suçlarından toplam (1) olay meydana gelmiş, 1 şahıs hakkında şüpheli olarak işlem yapılmış, 10 adet Hint Kenevir Bitkisi ele geçirildi.