reklam

ÜRGÜP BU İŞİ ÇÖZDÜ, DARISI BİZE VE  DİĞER BELEDİYELERE İNŞALLAH « nevsehir haber

3 Temmuz 2024 - 17:08

ÜRGÜP BU İŞİ ÇÖZDÜ, DARISI BİZE VE  DİĞER BELEDİYELERE İNŞALLAH

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2024 - 13:03

reklam
ÜRGÜP BU İŞİ ÇÖZDÜ, DARISI BİZE VE  DİĞER BELEDİYELERE İNŞALLAH
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Bir günde olsa iki günde olsa kültürel ve sanatsal bir etkinlik ortaya konulduğunda turizmin çeşitlendirilmiş bu yönünü en aktif anlamda kullanan Ürgüp Belediyesi, ilçe merkezindeki otellerde yüzde 100 oranında konaklama tesislerinin ve diğer turistik işletmelerin nasıl dolabileceğinin de güzel bir örneğini ortaya koydu.

Kapadokya bölgesinin eşsiz marka değerinden hareket etmek suretiyle gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal etkinliklere özel bir önem veren Ürgüp ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü akşam düzenlenen K-Kültür Festivali, bölgedeki haraketliliği artırdı.

35 bin ziyaretçinin beklenmesine karşın 50 bini aşkın insanın ortak buluşma noktası olan Ürgüp ilçesi turizm esnafları da bundan ziyadesiyle karlı çıkmayı başardı.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul’un ve tüm belediye personelinin düzenlenen etkinliğin kusursuz bir şekilde organize edilmesi anlamında yoğun çabası, meyvesini verdi. Cumartesi günü ilçede oteller yüzde 100 doluluğa ulaşmasının yanı sıra, ilçede ekmek kalmadı, marketlerde su ve gazlı içecekler ise tamamen bitti.

Turizmin halen ne olduğu noktasında biz NEVŞEHİRLİLER kara kara düşünürken turizmin AK aydınlığına ulaşan Ürgüp,bir konser ile 50 binleri aşan insanı bir araya getirebiliyorsa yapılacak tek şey, ALKIŞ, hemde bol bol ALKIŞLAR.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirmelerde bulunan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul ; “ Cumartesi akşamı yapılan ve

– %80 ziyaretçinin dışarıdan geldiği,

– İlçemizdeki tüm otel odalarının dolduğu,

– Ürgüp’te ekmeğin kalmadığı,

– Marketlerdeki su ve gazlı içeceklerin bittiği,

Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı,

konserin tüm giderleri Kore Kültür Merkezi (Kore Büyükelçiliğine bağlı) tarafından finanse edilmiştir.

Belediyemize konser günü görev alan çalışanlarımızın emeği ve personelin akşam yemeği dışında parasal maliyeti olmamıştır.

Böylesine büyük bir konserin ilçemizde yapılmış olmasından çok memnunuz.

Teşekkür eder en kısa sürede gene bekleriz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam