reklam
reklam

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN PROJE İSMİNİ BELİRLEYEN MUHTEREMLERİNCE TÜRKÇE’YE ALENİ ŞEKİLDE KÜSTÜRÜLÜYORUZ HABERİNİZ OLA « nevsehir haber

19 Haziran 2025 - 19:23

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN PROJE İSMİNİ BELİRLEYEN MUHTEREMLERİNCE TÜRKÇE’YE ALENİ ŞEKİLDE KÜSTÜRÜLÜYORUZ HABERİNİZ OLA

Son Güncelleme :

08 Mayıs 2023 - 17:40

reklam
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN PROJE İSMİNİ BELİRLEYEN MUHTEREMLERİNCE TÜRKÇE’YE ALENİ ŞEKİLDE KÜSTÜRÜLÜYORUZ HABERİNİZ OLA
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Dünyanın en güzel ve en nitelikli Dilleri arasında önemli bir yere sahip olan TÜRKÇE’miz, bu alanda uygulanan bazı proje isim başlıkları nedeniyle adeta TARİHİN KARANLIĞINDA ,HİÇ GÜNYÜZÜ GÖRMEYECEK BİR ANLAMSIZLIĞIN ADETA KURBANI OLUYOR.

Hikaye değil kardeşlerim, Tarım ve Orman Bakanlığımızın pek bi muhteremleri bizim Kozaklı ilçemize bağlı Karahasanlı köyümüzde oluşturulacak ORGANİZE SERA BÖLGESİ projesine bile öylesine bir BÜYÜK ANLAM VE MANA DERİNLİĞİ ortaya koymayı hiç ama hiç ihmal etmemişler.(!)

Nerede ise ilk mektep 3. Sınıf öğrencinin SERA’NIN TARIMSAL BİR FAALİYET olduğunu net şekilde bilmesine karşın, bizim muhteremler muhteremleri,  bu projemize TARIMA DAYALI SERA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DİYEBİLECEK KADAR GÜZELİM Türkçemizin anlam zenginliğini Venüs HATTA Uranüs GEZEGENİNE BİLE ULAŞTIRABİLECEK BİR BÜYÜK KUDREDE ULAŞMIŞLAR.

Nasıl ki ; “ KAPALI SPOR SALONU  diye bir ifadenin kabul edilemez bir TÜRKÇE ANLAMSIZLIĞI bir gerçek ise, Projedeki SERA’nın TARIMA DAYALI  ifadesi de aynı şekilde. NEDEN ? Yahu Allah’ınızı severseniz SALON ZATEN KAPALI OLUR. Bir tek üzeri AÇIK BİR SALON GÖSTEREBİLİR MİSİNİZ ? TARIMA DAYALI SERA İHTİSAS OSB’si diyorsunuz, Hadi İhtisas OSB’ni anladık, iyi de TARIMA DAYALI SERA ifadesi ne oluyor ? SERA zaten TARIMSAL faaliyetin içerisinde değil mi yoksa ?. Demek ki sizin TÜRKÇE ANLAM BÜTÜNLÜĞÜNÜZE GÖRE, TARIMA DAYALI PATATES,TARIMA DAYALI DOMATES,TARIMA DAYALI TAHIL ÜRETİMİ, TARIMA DAYALI ÇAVDAR,YULAF VE ARPA,TARIMA DAYALI ZİRAİ MÜCADELE OLABİLİYOR. İnşaallah bu ZİRAİ MÜCADELE MADENCİLİĞE, ULAŞIMA, EĞİTİME, SANAYİYE ,TURİZME,KÜLTÜRE,SANATA DAYALI OLMAZ.!!!

Madem çok iyi biliyorsunuz, ne olur Tarım ve Orman Bakanlığımın TÜRKÇE ANLAM BİLGİSİ ORDİNARYÜS derecesindeki TÜRKÇE BİLGİN VE  ALİMLERİ; OTOMOTİV’e DAYALI SANAYİ, EĞİTİME DAYALI OKUL, İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA DAYALI NEVŞEHİR VALİLİĞİ, PONZA’YA DAYALI MADENCİLİK, ULAŞTIRMAYA DAYALI YOL, SAĞLIĞA DAYALI YATAKLI TEDAVİ, ,SANATA DAYALI, TİYATRO,SİNEMA, HEYKEL ve yüzlerce örnekleri birileri izah edebilir mi.?  SERA zaten TARIMIN içerisinde, SERA,  ZATEN  SİNEMAYA,KÜLTÜRE,MADENCİLİĞE, ULAŞTIRMAYA DAYALI OLMAZ Kİ, SERA SERADIR, SERA TARIMDIR ZATEN. Sonra TÜRKÇE ANLATIMINA CİDDİ BİR ANLAMSIZLIK KATIP ‘TARIMA DAYALI SERA’ ifadesi TÜRKÇE’MİZİN anlam zenginliğine hiçbir şey katmaz, aksine o güzelim DİL ANLAMINDAN çok fazla şeyleri alır götürür.

Bu yönde sayın Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin de rahatsız olduğunu geçtiğimiz yıl Avanos ilçesinde katıldığı bir toplantıda bu durumu ifade etti ve proje ismini okumadan bile yorulduğunu dile getirmişti.

TÜRKÇEMİZ ,  tüm zenginliği ile ilelebet yaşamalı, Ama Türkçe’miz PROJE neyim yapıyoruz adı altında ANLAMSIZLAŞTIRILMAMALI. NOKTA.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam