reklam
reklam

Sahte Belge Düzenleyen Çete Çökertildi « nevsehir haber

18 Ekim 2025 - 11:02

Sahte Belge Düzenleyen Çete Çökertildi

Son Güncelleme :

07 Ocak 2019 - 7:08

reklam
Sahte Belge Düzenleyen Çete Çökertildi
reklam

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Yabancı Uyruklu Şahısların ikametlerine yapmış olduğu baskında çok sayıda sahte belge ve bu belgeleri basmakta kullanılan cihazları ele geçirdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 03.01.2019 günü saat 14.32 sıralarında, alınan bir ihbarı değerlendiren ekiplerimiz yapmış oldukları çalışmalar neticesinde; Afganistan uyruklu şüpheli şahısların kendilerine ve yabancı uyruklu şahıslara para karşılığında sahte nüfus cüzdanı ve özel belge “Birleşmiş Milletler UNHCR belgesi, sahte yol izinleri, İkamet belgeleri, nüfus cüzdanları ” düzenleyerek bankalardan kredi kartları çıkardıkları, banka kartlarını kullanarak harcama yaptıkları ve bankalara ödeme yapmadıkları, tespit edilmezi üzerine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden talimatlar doğrultusunda;04.01.2019 tarihinde üç ayrı adreste eş zamanlı yapılan aramada;
Çok sayıda Kaşe, basılmış sahte nüfus cüzdanları, Birleşmiş Milletler UNHCR belgesi, sahte yol izinleri, İkamet belgeleri, tanzim edilmiş çok sayıda banka dekontu, formlar ve bunları basmakta kullanılan yazıcı, bilgisayarlara ele geçirilerek el konulmuş, Afganistan uyruklu A.Ö., H.R.M., A.Ö., N.G. ve A.R.O. yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında “Resmî Belgede Sahtecilik Ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” suçlarından işlemlerinin ardından 05.01.2019 tarihinde sevk edilmiş oldukları İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığınca ; N.G. ve A.Ö. savcılık tarafından ifadelerine müteakip serbest bırakılmış, Mahkemeye sevk edilen H.R.M., A.Ö. ve A.R.O. ise TUTUKLANARAK Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiştir.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam