reklam
reklam

Sağlık Bakanı Memişoğlu; “Kapadokya’da Sağlık Turizmini Geliştireceğiz” « nevsehir haber

22 Ekim 2024 - 09:42

Sağlık Bakanı Memişoğlu; “Kapadokya’da Sağlık Turizmini Geliştireceğiz”

Son Güncelleme :

20 Eylül 2024 - 16:49

reklam
Sağlık Bakanı Memişoğlu; “Kapadokya’da Sağlık Turizmini Geliştireceğiz”
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bazı branşlarda randevu sisteminde sıkıntıların yaşandığını bildiklerini belirterek, bakanlık olarak bu konuyu çözüme kavuşturmak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Bazı temas, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Nevşehir Valiliği girişinde Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Serhat Sonugelen ve MHP İl Başkanı Adnan Doğu ile kurum amirleri tarafından karşılandı.

Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Memişoğlu daha sonra Vali Fidan’dan brifing aldı.

Nevşehir Valiliğinde daha sonra Nevşehir ziyaretine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlıkta daha iyi yerlerde olabilmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını belirterek; “ Nevşehir Türkiye’nin en önemli turistik yerlerinden olduğu gibi tarihi bir yer, Bektaşi kültürünün olduğu ve Anadolu kültürünün ve güzelliklerinin olduğu bir yer. Burada hem sorunları, hem sağlık sistemini ve hem de sağlık tesislerini ziyaret ediyoruz. Sağlık gerçekten Türkiye’de iyi yerlerde, daha iyi yerlerde olması için uğraşıyoruz. Aynı zamanda sağlığın teknolojisini, bilgisini üretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda da Anadolu’daki sağlık hizmetlerini şehirlerimizi ziyaret ederek değerlendiriyoruz. Bizim Nevşehir’de sağlık hizmet sunumumuz iyi bir şekilde devam ediyor. Burada sağlık hizmeti sunan başta Sağlık Müdürümüz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz.”

Toplum olarak sigara, kötü beslenme ve hareketsizlik gibi sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilecek alışkanlıklardan uzak durulması çağrısını yineleyen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ; “ Önceliğimiz hastalanmadan sağlığımızı  korumak, bu konuda toplumumuzun  yardımına ihtiyacımız var. Özellikle sigara, kötü beslenme ,hareketsizlik gibi, sağlığımızı etkileyecek ve zarar verecek alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz lazım. Biz onun için insanlarımıza Aile Hekimliklerimize, Sağlıklı Hayat merkezlerine ve Spor merkezlerine daha çok uğramalarını istiyoruz. Hastanelerimiz de burada olduğu  her türlü sağlık hizmetini verebiliyor. Bazı branşlarda randevu sisteminde sıkıntılarımızın olduğunu biliyoruz. Çözümü için hep birlikte çalışıyoruz. Daha sağlıklı ve huzurlu bir Türkiye için uğraşıyoruz. Bunun yanında özellikle Sağlık turizminin bu bölgede daha da  geliştirilmesi için bir çalışma da yapacağız.” dedi.

Bakan Memişoğlu, Valilik karşısındaki bazı esnafları da ziyaret edip hayırlı işler dileklerini ilettikten sonra Nevşehir  Devlet Hastanesinde de incelemelerde bulundu. Bektik Mahallesindeki Sağlık Merkezini de ziyaret edecek olan Bakan Memişoğlu, Kapadokya Alan Başkanlığında sağlık personeli ile bir araya gelecek.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam