
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir Ticaret Borsasına ait Nevşehir Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı.
Konuyla ilgili olarak Nevşehir Ticaret Borsası(NTB)Başkanlığı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklamaya yer veren bilgilendirme yaptı.
Yapılan bilgilendirme açıklaması şu şekilde ” Sahada titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde, SAT-2 serotipi şap hastalığını taşıyan ilk vaka tespit edilmiştir. Halihazırda hastalık görülen 8 işletmede kordon-karantina dahil olmak üzere tüm tedbirler alınmıştır”
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı çerçevesinde, Alınan tedbirler istikametinde ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketlerinin yasaklandı belirtilmiştir.
Bu kapsamda; SAT-2 serotipi şap hastalığının bulaşmasını engellemek amaçlı 10.03.2023 Tarihinde Nevşehir İli Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu aldığı 2023/ 02 nolu karar neticesinde 13.03.2023 Pazartesi Tarihinden itibaren komisyonun yeni kararına kadar, Nevşehir Ticaret Borsamıza ait Nevşehir Hayvan Pazarı’nın Hastalık sonlanıncaya kadar kapalı kalacağı belirtilmiş.
Kamuoyuna önemle duyurulur.