reklam
reklam

MERAK ETMEYİN MUHTEREMLER, İNŞAALLAH ALLAH GÜNAH YAZMAZ SİZE « nevsehir haber

2 Ekim 2025 - 05:54

MERAK ETMEYİN MUHTEREMLER, İNŞAALLAH ALLAH GÜNAH YAZMAZ SİZE

Son Güncelleme :

26 Şubat 2022 - 18:43

reklam
MERAK ETMEYİN MUHTEREMLER,  İNŞAALLAH ALLAH GÜNAH YAZMAZ SİZE
reklam

EĞİTİME DESTEK PLATFORMU DAR KAPSAMDAN GENİŞ KAPSAMA DÖNÜŞEMEZ Mİ ?

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Eğitime Destek Platformu Nevşehir İl Koordinasyon Şubat Ayı Toplantısı Türkiye İstatistik Kurumu brifing salonunda ,Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımı ile Vali İnci Sezer Becel başkanlığında yapıldı.

Adı üzerinde ‘EĞİTİM PLATFORMU’.Okul öncesi,İlkokul,Orta Okul,Lise ve Dengi Okullar, Mesleki Eğitim ve  Üniversite düzeyindeki eğitimini de içine alan bir büyük derya ikliminin PLATFORMU gibi algılanması da zaten bu yüzden.

EĞİTİME DESTEK PLATFORMU ‘nun şehrimde,  eğitimin gerek günümüzde ve gerekse de yarınlarda nasıl etkin ve verimli bir şekilde sürdürüleceği, eğitimin A sından Z sine kadar tüm paydaşlarının da dahil olması ile ele alınabileceği geniş katılımlı bir platform yardımıyla da ortaya konulmasının beklendiği bir oluşum zannediyorduk ki, aldandık galiba.

Platformu oluşturan eğitim eksenindeki  isimlere baktığımızda söz konusu platformun  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısının dışında sadece ve sadece DİN EĞİTİMİ eksenli oluşturulduğunu anlamak için ilk mektep eğitiminden bile geçmenize gerek yok.  A dan Z’ ye kadar  harflerini hecelemek suretiyle kelime kurabilen bir kişinin çok rahatlıkla anlayabileceği bir değer olarak karşımıza çıkıyor bu oluşum.

Din eğitimi de elbette yaşadığımız bu toplumda tüm değer birikimleri ile çağın da gerektirdiği tarzda etkin şekilde olmalı, olabilmeli. Ancak bu şehirde EĞİTİME DESTEK PLATFORMU eğer oluşturuluyorsa , kimseler kusura bakmasın, kızmasın ve höykelenmesin,Böyle bir platformun eğitim ekseninin içerisinde Okul öncesi,İlkokul,Orta Okul,Lise ve Dengi Okullar, Mesleki Eğitim ve  Üniversiteyi de  barındırması gerekir. Gerçi Platform oluşturucu hangi kişi veya kişiler ise, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’ni unutmamış ama, merhum değerli büyüğüm Allah rahmet eylesin gazeteci ağabeyimiz Muammer Başer Ağabeyimizin değerli babaları spor yazarı gazeteci  HAMDİ BAŞER’in değişi ile  bize  “Al ha Babammmm’ dedirttirecek şekilde  Kapadokya Üniversite’ mi nedense unutuvermiş.Düşünsenize her yıl yüzlerce öğrenciyi mezun eden bir büyük eğitim devini unutmak veya unutabilmek,nasıl bir şey ise artık.

Yahu bu şehirde, TÜRK-EĞİTİM SEN ve EĞİTİM SEN diye EĞİTİMCİ öğretmenlerimizin üye olduğu  SENDİKALAR da  var, Yoksa bu platformu oluşturan beyinsel mekanizma sahibi muhteremler,  bunları bir eğitim sendikası olarak göremeyecek kadar yüzyılı aşan bir düşünce ile mi platform içerisinde değer altına almamış diye düşünceye kapılmıyor değiliz.

Yukarıda ifade ettiğimiz gibi , eğitim kademelerinin yöneticileri var bu şehirde, köyünde,beldesinde, ilçesinde ve il merkezinde,binlerce öğretmenim var,  bir büyük görev şuuru içerisinde çalışıp çabalayıp yavrularımıza gençlerimize bir şeyler öğretme mücadelesi içinde.Elbette tüm yönetici konumundaki insanları toplayamazsınız ,kabul,ama onların birer temsilcileri olamaz mı bu platformda. ? Çağırsanız ‘ İşim var, bana göre değil’ diyecek halleri yok. Mutlaka ama mutlaka eğitim alanında ifade ettiğim sendika yöneticileri başta olmak üzere diğer eğitim kademelerinin yöneticilerinin de sorun veya çözüme odaklı mutlaka ama mutlaka bir düşünceleri vardır.

Siz  eğer, genel kapsamlı bir EĞİTİM kelimesine oluşturduğunuz platformda yer verirseniz  bende derim ki bu kelimeye o halde hakkını verin.

Ve oluşumunuza lütfen ve ama lütfen yukarıda ifade ettiğim sendikaların değerli yöneticileri ile söz konusu eğitim kademelerinin temsilcilerini de katmak suretiyle daha geniş ölçekli bir bakış açısı ortaya koyun, eğitim noktasında yaşadığımız sıkıntıların giderilmesine Cenab-ı Allah’ın yardımıyla çözüm üretirsiniz. Çözüm de,  elbette yavrularımızın ve gençlerimizin yararına olur. Madem çabanız EĞİTİM, o halde bir de bu kapsama alanından bakın konuya.

Dolayısıyla PLATFORMUNUZ Hayırlara vesile olsun, ama gelin,  bir kez daha düşünün.

DİN EĞİTİMİNE DESTEK PLATFORMU MU ? Yoksa EĞİTİME DESTEK PLATFORMU MU ?

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam