
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Dünyanın birçok ülkesi ile ülkemizden yüzlerce satranççıyı buluşturan Kapadokya Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı.
Turnuvanın başlaması nedeniyle düzenlenen törene Ürgüp Kaymakamı Ömer Coşkun,ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Türkiye Satranç Federasyonu yöneticileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ilgilileriyle çok sayıda satranç ustası katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu, Ürgüp Belediyesi ve Türkiye Sigorta Birliği’nin destekleriyle, 18 – 24 Ağustos 2025 tarihlerinde Ürgüp ilçesinde düzenlenen Kapadokya Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın bir hayli çekişmeli geçmesi bekleniyor.
Kapadokya Uluslararası Açık Satranç Turnuvasına 18 ülkenin yanı sıra Türkiye’den 60 şehirden 822 oyuncu ile birlikte yaklaşık 2.000 ziyaretçi katılıyor.
Kapadokya ve Ürgüp’ün tanıtımına da önemli faydalar sağlayacak Kapadokya Uluslararası Açık Satranç Turnuvası nedeniyle çok sayıda ülkeden satranç ustası, turnuvadan kalan zamanlarında bölgenin büyülü güzelliklerini de görme imkanı bulacak.