
NEVŞEHİR(TRENDHABER)-Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinin başında gelen UNESCO’nun hem Dünya Kültürel Miras Listesinde ve hem de Dünya Doğal Miras Listesinde yer alan Kapadokya Bölgesi Finlandiya’nın başkenti Helsinki kentinde düzenlenen turizm fuarında tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TGA-Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı koordinasyonunda 16 Ocak’ta, Finlandiya’nın Başkenti Helsinki kentinde başlayan MATKA Helsinki Turizm Fuarı’nda Kapadokya Bölgesi’nin de standı yer alıyor.
Kapadokya Bölgesi’nin turizmine katkı sağlamak amacı ile Nevşehir Valiliği himayesinde, Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği aracılığı ile Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu’nun Nevşehir’i temsilen yer aldığı fuar, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği(KAPTİD) Başkanı Teyfik Ölmez’in de büyük katkılar sağladığı ve 19 Ocak Pazar gününe kadar misafirlerini ağırlayacak fuarı, Türkiye’nin Finlandiya Büyükelçisi Deniz Çakar ziyaret ederek, Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu ile bir süre görüştü.