reklam
reklam

HAK-İŞ Konfederasyonundan engelliler haftası mesajı « nevsehir haber

11 Ekim 2025 - 22:44

HAK-İŞ Konfederasyonundan engelliler haftası mesajı

Son Güncelleme :

10 Mayıs 2018 - 8:10

reklam
HAK-İŞ Konfederasyonundan engelliler haftası mesajı
reklam

HAK-İŞ Konfederasyonu Nevşehir İl Başkanı M.Fatih Mutlu, 10–16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 

 

HAK-İŞ olarak engellilerin sesini duyurmanın sendikal mücadelede içerisinde yer alması gerektiğine inandıklarını ve bunun için üye sendikalarla birlikte etkin olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Mutlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

 

“HAK-İŞ Konfederasyonunda yaklaşık olarak 3 bin engelli üyemiz bulunmaktadır. Sevgi Evlerinde ve tespit edilmiş okullarda kütüphaneler oluşturulmasına destek oluyoruz. Mülteciler için yardım kampanyalarında aktif rol alıyoruz. İhtiyaç sahibi engelli üyelerimizin tekerlekli sandalye gibi kullandıkları cihazların teminini sağlıyoruz. Üyelerimiz içerisinde engelli sporcularımıza da destek sağlamaktayız. Engelli sivil toplum kuruluşlarıyla karşılıklı işbirliği içerisindeyiz.

HAK-İŞ olarak toplu iş sözleşmelerine engellilerimize yönelik maddeler ekliyoruz. Bu anlamda HAK-İŞ olarak; engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılım sağlamalarının önündeki her türlü engelin kaldırılması ve eşitlik ilkesi gereğinin tam olarak yerini bulabilmesi için engellilerin yaşamın tüm alanlarında desteklenmelerini talep ediyoruz. 

Engellilerin durumlarına göre uygun işlere yerleştirilmelerini ve bu işlerde kendilerini geliştirebilmeleri için gerek teorik gerek uygulamalı mesleki eğitimin kilit role sahip olduğuna inanıyoruz. Engelli bir birey bir işyerinde çalıştığı sürece ülke ekonomisinin kalkınmasında aktif bir rol almış olur. 

Engelliler emek piyasasında güçlü bir şekilde yer almalıdır. Engelli kotaları artırılmalıdır. İş yaşamı engelli bireylerin engellilik durumları, yetenekleri, özellikleri gibi kriterler dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir. Engellilerin istihdamı konusunda daha etkin politikalar oluşturulmalıdır.

Bu düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın toplumdaki hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni eder, tüm engelli üyelerimizi, vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle selamlıyor, sağlıklı, huzur dolu ve mutlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.”

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam