
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Merkezi Ankara’da bulunan Genç Nevşehirliler Derneği, Ankara bürokrasisine yön veren hemşehrilerimizi ziyaretlerini sürdürüyor.
Nevşehir’in yıllar yılı kanayan bir yarası olan ve halende kanamayı en net ölçeklerle sürdüren BİR ve BERABER olabilmenin SAMANYOLU GALAKSİSİ kadar uzak olduğu bu şehirde, BİR ve BERABER olunabilirse nelerin başarılabileceğini ortaya koyan güzel örnek oluşturan çabalarda özellikle son günlerde etkin şekilde şehir kamuoyuna aktarılmaya çalışılıyor.
Ankara’da bir grup Nevşehir sevdalısı gencin Genç Nevşehirliler Derneği adı altında bir araya gelmeleri ile başlatılan çabalar,gerek günümüz ve gerekse geleceğimiz adına oldukça umut var olunması noktasında ciddi bulgular da ortaya koyuyor
Yıllardır BİR ve BERABER olamamanın öncelikli olarak ictimai hayatımız ve sonrasında da ekonomik düzeyde ortaya çıkardığı ciddi olumsuzlukları bertaraf etme anlamında da içimizi ısıtan haberler Genç Nevşehirliler Derneği kanalıyla ortaya konuluyor.
Ankara bürokrasisine yön veren hemşehrilerimizi yalnız bırakmayan Genç Nevşehirliler Derneği yöneticileri bir yandan da yüksek öğrenimlerini Başkentte sürdüren gençlere burslarla katkılar sunuyor.
Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca ve beraberindeki dernek yöneticileri son olarak Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı hemşehrimiz Yaşar Ata’yı ziyaret etti.
Dernek Başkanı Ziya Ağca ,sosyal medya hesabı üzerinden ziyarete ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu.; “ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı değerli hemşehrimiz Sn. Yaşar Ata’ya Genç Nevşehirliler Derneği yönetimi ve üyeleri ile birlikte ziyaret gerçekleştirdik.
Ankara’da faaliyetlerine devam ettiğimiz dernek faaliyetleri hakkında verimli konuşmalar gerçekleştirdik.
Bizlere gönlünü açan ve ilgiyle karşılayan değerli büyüğümüze teşekkür ederiz.
Yaşar Ata kimdir;
10.05.1961 tarihinde Ürgüp’te doğdu. İlk ve orta tahsilini Ürgüp’te yaptı. Liseyi Kırşehir Öğretmen Lisesinde yatılı olarak okudu. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makine Mühendisi olarak 1983 yılında mezun oldu.
19.08.1985 tarihinde İş Müfettişi Yardımcısı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda işe başladı.
Kasım 1999 -Ekim 2010 tarihleri arasında İş Teftiş Bursa Grup Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.
Ekim 2010-Kasım 2017 tarihleri arasında İş Teftiş Bursa Grup Başkanı olarak görev yaptı.
Kasım 2017-Mart 2022 tarihleri arasında İş Başmüfettişi olarak görev yaptı.
İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’ nın İLO-İPEC Projesi kapsamında İnegöl Mobilya Sanayinde yürüttüğü projede “ proje koordinatörü” olarak çalıştı.
2006 Haziran ayında İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Koordinasyonunda, Türk İş Teftişi ile Hollanda teftişinin karşılaştırılması kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği teftişlerine katıldı.
Mart 2022-Eylül 2022 tarihleri arasında Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Bursa Grup Başkanı görevinde bulundu.
15 Eylül 2022 tarihinde Rehberlik ve Teftiş Başkanı Vekili olarak göreve başladı.”