reklam
reklam

GAZETECİSİZ BİR TURİZM TANITIMI DÜŞÜNÜLEMEZ « nevsehir haber

3 Ekim 2025 - 23:21

GAZETECİSİZ BİR TURİZM TANITIMI DÜŞÜNÜLEMEZ

Son Güncelleme :

19 Ekim 2022 - 15:55

reklam
GAZETECİSİZ BİR TURİZM TANITIMI DÜŞÜNÜLEMEZ
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- 7 yıldan beri asaleten  İl Kültür ve Turizm Müdürü’nün atamasının gerçekleştirilemediği Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi olan Nevşehir’de,  İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı yapıldı.

Turizm İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı, Vali İnci Sezer Becel başkanlığında Valilik toplantı salonunda ilgili kurum yöneticileri ve turizm sektör temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Turizmin  içinde bulunduğu sorunların kamuoyuna ulaştırılması gibi temelde ciddi bir misyon üstlenmesinin de ötesinde özellikle bölgenin etkin şekilde tanıtımı anlamında, yıllardan beri bağlı bulunduğu gazete veya haber ajansları kanalıyla etkin haber ve fotoğraflara imza atarak, Kapadokya bölgesinin tanıtımında önemli misyon üstlenen Nevşehir’deki gazeteci veya gazetecilerin böyle bir kurulda yer almaması düşündürücü bulunuyor.

TANITIM KURULUNDA BİR GAZETECİNİN GÖREVLENDİRİLMESİ ŞARTTIR

Turizm faaliyetinin sürdürülebilir şekilde devam etmesi, sektör ve potansiyel değerlerinin kamuoyunda yeterli bilgilerle etkin tanıtımı ve işleyişinin en sistematik olarak değerlendirilmesinden geçer. Bugün ‘Öylesine bir turizm bölgesi’ değil, dünyanın özellikle doğa ve kültür turizminde ülkemde ismini en öncelikli olarak hatırlayabileceği ve kayıt altına daha fazla alabildiği böylesine önemli bir bölge içerisinde yer almamıza karşın, karar verici bir noktada olmasa bile, turizm politikalarının ve hedeflenen tanıtım etkinliklerinin ülke ve dünya genelinde duyurusunun bir gazeteci marifetiyle yapılabilmesi ile mümkün olunabileceği gerçeğinden hareketle sayın yetkililere özellikle son yıllarda bölgede yaptığı başarılı haber çalışmaları ile bilinen gerek Avrupa, gerekse Asya kıtalarında gazete ve haber ajanslarında boy boy fotoğraf kareleri en beğenilen fotoğrafları arasında yer alan gazeteci arkadaşımız ANADOLU AJANSI NEVŞEHİR MUHABİRİ BEHÇET ALKAN’ın böyle bir kurulun işleyişine ciddi ivmeler kazandırabileceğinin bilinmesini istiyoruz.

Ancak yasal anlamda böyle bir durumun ‘DEĞİŞTİRİLMESİ BİLE TEKLİF EDİLEMEYECEK BİR ANAYASA HÜKMÜ’ konumu ihtiva ediyorsa, elimizden bir şey gelmez muhterem idarecilerimiz. Sizlere hayırlı çalışmalar.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam