reklam

EFSANE MÜSTEŞAR NEVŞEHİRLİ METİN KUMAL, VEFAT ETTİ « nevsehir haber

7 Temmuz 2024 - 15:04

EFSANE MÜSTEŞAR NEVŞEHİRLİ METİN KUMAL, VEFAT ETTİ

Son Güncelleme :

18 Mayıs 2024 - 9:07

reklam
EFSANE MÜSTEŞAR  NEVŞEHİRLİ METİN KUMAL, VEFAT ETTİ
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- 1980-1990’lı yılların Başkent Ankara’sında en önemli bürokratlardan biri olarak da anılan Nevşehirli Metin Kumal vefat etti.

Bir dönem siyasete atılan ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden Nevşehir Milletvekili adayı da olan eski Toprak ve Tarım Reformunun efsane Müsteşarı olarak da Ankara bürokrasinin yakından bildiği Metin Kumal’in vefat haberini Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca, sosyal medya hesabından duyurdu.

Nevşehirtrendhaber olarak oldukça yakından da bildiğimiz merhum  Metin Kumal ağabeyimize Cenab-ı A llah’dan rahmet, ailesi ve sevenlerine Sabr-ı Cemil niyaz ediyoruz.

Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca’nın ,Metin Kumal ağabeyimiz için yaptığı paylaşım şu şekilde; “  Kıymetli bir devlet adamını kaybettik, memleketimizin ve ülkemizin başı sağ olsun. ”

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlar vardır, anlatmaya çabalasanız da tüm gayretleriniz anlamsızlaşır ya işte öyle bir durumdayım..

Çok sevdiğim, çok değer verdiğim ve nasihatleri ile yolumu aydınlatan kıymetli büyüğüm Metin Kumal ‘ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.

Bu sözleri yazarken bile inanasım gelmiyor.

Altı sene önce bir vesile ile tanıştığım en kıymetli hemşehrimi, en çok muhabbet ettiğim ve dolu dolu zamanlar geçirdiğim kıymetli büyüğüm; Metin Amcayı kaybettim.

Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Toprak ve Tarım Reformu’nun Efsane Müsteşar’ı olarak bilinen hemşehrimiz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Metin Kumal, çalışma hayatı boyunca yüklendiği sorumlulukları ve faaliyetleri ile uzun dönem Ankara’da ve memleketinde başarılı bir bürokrat olarak tanınmış nadir devlet adamlarından biri olarak bilinir. İçinde bulunduğu cemiyetlerin, ideolojik ve sosyal oluşumların ve hatta Türk milliyetçiliğinin her daim bilinen başarılı bireyi olarak tanınmıştır. Nevşehir’in yetiştirdiği nadir şahsiyetlerden biri olarak buraya not düşmek isterim.

Biz gençlere verdiği öğütler ve tavsiyeleri ile birlikte yaşayacağımız kıymetli büyüğümüzü Rahmetle anmak istiyorum. Nurlar içinde yatsın. Lütfen dualarımızı eksik etmeyelim.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam