reklam
reklam

DUAMIZ VE NİYAZIMIZ ŞU  ; “ YA RABBİ YAĞDIR YAĞMUR VE YAĞMUR YAĞARKEN DE BİZ ACİZ VE ZAVALLI KULLARINA RAHMETİNİ BİRARADA TOPLATABİLECEK DÜŞÜNCE İHSAN EYLE’” « nevsehir haber

25 Ağustos 2025 - 02:13

DUAMIZ VE NİYAZIMIZ ŞU  ; “ YA RABBİ YAĞDIR YAĞMUR VE YAĞMUR YAĞARKEN DE BİZ ACİZ VE ZAVALLI KULLARINA RAHMETİNİ BİRARADA TOPLATABİLECEK DÜŞÜNCE İHSAN EYLE’”

Son Güncelleme :

24 Ağustos 2025 - 17:05

reklam
DUAMIZ VE NİYAZIMIZ ŞU  ; “ YA RABBİ YAĞDIR YAĞMUR VE YAĞMUR YAĞARKEN DE BİZ ACİZ VE ZAVALLI KULLARINA RAHMETİNİ BİRARADA TOPLATABİLECEK DÜŞÜNCE İHSAN EYLE’”
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)-  Kuraklığın zirve yaptığı şu günlerde , ‘Su akarken Testinin Doldurulması gerektiği’ şeklindeki özdeyişin tezahür edişini bizzat canlı canlı görüyoruz. İçmesuyu kaynaklarının meydana gelen kuraklık nedeniyle ciddi anlamda önemli olduğu gerçeği artık toplumun tüm üst noktalarını da etkilemiş olsa gerek ki İÇMESUYU ile ilgili tedbirler havada uçuşuyor.

Elbette toplumun her bir bireyinin üzerinde hassasiyet içerisinde durması ve uygulaması gereken tedbirler olarak da değerlendirebileceğimiz bu yöntemlere yıllardan beri şu zavallı fakir ,onlarca haber yorumlarıyla,  SUYUN NE DENLİ BİR HAYATIN VAZGEÇİLMEZİ olduğunu deklare edip durdu. Ama kendi yazdı kendi okudu. Muhteremlerimin en temel çaba kaynağı hep başka başka alanlara yatırım yapma oldu. Bol bol asfalt yol yaptık, yollara kum neyim serdik falan filan. Aaaa elbette o da önemli. Hiç eleştiri konusu yapılır mı? ,ASFALTTA önemli , KUM da önemli kardeşim amma ortada KURAKLIK TEHLİKESİNE KARŞI ELLE TUTULUR GÖZLE GÖRÜLÜR CİDDİ BİR ARTI DEĞER OLUŞTURABİLECEK YAĞMUR SUYU TOPLULAŞTIRMA ALANLARI TESİS EDEBİLME NOKTASINI GÖRMEZ GELİRSENİZ, o rahmetin oluk oluk yağdığı amma yağmur sularının mazgallar yardımıyla önce NAR beldesindeki TAŞKIN SU BANDINDAN GEÇİP,SONACIĞIMA DA SULUSARAY ÇAYINI İZLEYEREK KIZILIRMAK NEHRİNE Bİ GÜZEL AKMASI SONRASINDA YAĞMUR SUYUNU ARA Kİ BULASIN.?

DEFALARCA ÇAĞRI YAPTIK ,Yapmayın etmeyin bakın KURAKLIK KAPIMIZDA ÖNLEMİMİZİ ŞİMDİDEN ALALIM, TARIM SULAMAMIZI BU BİRİKTİRECEĞİMİZ RABBİMİN RAHMETİ İLE YAPABİLİR HALE GELELİM, hatta becerebilirsek bu topladığımız yağmur sularını şu aziz milletin evlatları içebilir hale getirici teknolojiyi de ortaya koyabilmemiz mümkün olabilir tarzında düşünceler ifade ettik.  HAAA DOĞRUDUR BELKİ MİLYARLARCA LİRA YATIRIM GEREKTİREBİLİR,NORMALDİR AMA SU OLMAZSA HAYAT OLMAZ, ASFALT OLMAZ,ARABA OLMAZ. MEYVE SEBZE OLMAZ,EKMEK OLMAZ.. MAZ MAZ DA MAZMAZ. AMA DİNLETEMEDİK, BELKİ OKUSALARDI OLABİLİRDİ Mİ ACABA DİYE DÜŞÜNÜYORUM SONRA DA VAZGEÇİYORUM,ÇÜNKÜ HİKAYEDEN İŞLERE BOL BOL PAYLAŞIM YAPABİLEN BİR SİYASAL  MEKANİZMAL YAPIYI OLUŞTURAN TOPLULUK, YAZDIĞIMIZ HAYATİ ANLAMDA BİR KONUYU MU GÖRMEYECEK ? DİYE DÜŞÜNÜR OLDUK. Öyle ya canım, MİLİMLERİ gören KİLİMLERİ görmez mi ? i

Duyuramadık muhterem okurlarımız, OKUTAMADIK, ama artık KURAKLIK bize bazı şeyleri OKUTUYOR. SU KAYNAKLARIMIZ AZALIYOR,YETKİLİ BİRİMLERİMİZ’ AMAN HA AMAN SUYU TASARRUFLU NEYİM KULLANIN ‘ mesajlarını iletiyorlar. Elbette Tasarruf yapacağız, ama biraz da Tasarrufu RABBİM RAHMETİNİ BİR GÜZEL İNDİRDİĞİNDE YAPABİLMİŞ OLSA idik bugün farklı bir konumda olabilirdik.

Dediğim gibi BİZLER KAPADOKYA olarak, her daim olduğu gibi bu noktada da, girilmesi gereken ana  gapıyı KAPADIK YA bölgesinde ikamet etmemizin vazgeçilmez önem taşıdığına inanıyoruz. KAPADOKYA, Hayati anlamda meselelere GAPILARI KAPADIK YA.

İyi geceler canım şehrim, iyi UYKULAR. Varsın KURAKLIK tepemize çöreklensin, duymayız,görmeyiz NASIL OLSA.

Böyle bir memlekette hayatımızı idame ettiriyoruz.

HANCI DA YOLCU DA UYGUN YANİ, KİMSENİN KİMSEYE ASLINDA SÖYLEYEBİLECEĞİ BİR ŞEYİ YOK.

TÜM İŞ RABBİME KALDI BU GİDİŞLE

O Halde niyazda bulunalım ; YA RABBİ YAĞDIR YAĞMUR VE YAĞMUR YAĞARKEN DE BİZ ACİZ VE ZAVALLI KULLARINA RAHMETİNİ BİRARADA TOPLATABİLECEK DÜŞÜNCE İHSAN EYLE….

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam