reklam
reklam

Discover Anatolia Öğrencileri Kapadokya’da Kültür ve Tarihle Buluştu” « nevsehir haber

12 Ağustos 2025 - 00:25

Discover Anatolia Öğrencileri Kapadokya’da Kültür ve Tarihle Buluştu”

Son Güncelleme :

06 Ağustos 2025 - 9:10

reklam
Discover Anatolia Öğrencileri Kapadokya’da Kültür ve Tarihle Buluştu”
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)-Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler Kapadokya’da unutulmaz anılar biriktirdi.

Discover Anatolia Projesi kapsamında 3-5 Ağustos 2025 tarihleri arasında Kapadokya’yı ziyaret eden öğrenciler, bölgenin eşsiz doğal ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu.

Etkinlik kapsamında, öğrenciler Avanos’ta yer alan Güray Müze’de hem sergileri gezdi hem de geleneksel çanak çömlek yapımını deneyimledi. Kapadokya’nın sembol alanlarından Devrent Vadisi, Paşabağları ve peribacalarını keşfeden gençler, doğa ile tarihin iç içe geçtiği bu eşsiz coğrafyada keyifli saatler geçirdi.

Yörenin yöresel lezzetlerini tatma imkanı da bulan öğrenciler, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ünlü Chez Galip Saç Müzesi’ni ziyaret etti. Ayrıca Avanos’un simgelerinden olan Sallanan Köprüden geçtiler ve bölgedeki Kültür Yolu Festivali kapsamındaki konserlere ve etkinliklere katıldılar.

Adana’dan gelen öğrenciler, bölgeden büyük bir memnuniyetle ayrılarak öğle saatlerinde Samsun’a doğru yola çıktı. Proje, Dünyanın’nın farklı şehirlerinden gelen gençleri bir araya getirerek kültürel kaynaşmaya da önemli katkı sundu.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam