
NEVŞEHİR(TRENDHABER)-Kademeli Kontrollü Normalleşme sürecinin başlatılmasının ardından tedbirlerin denetimine yönelik çalışmalar devam ediyor.
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 20 Mayıs 2021 Perşembe günü 19.30-21.30 saatleri arasında il merkezi ve ilçelerde, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri ve şüpheli şahıslara yönelik 29 ekip ve 143 personelin katılımı ile şok uygulama yapıldı.
Denetimlerde ekipler, 98 kişi maske takma kuralı, 54 kişi sosyal mesafe ve 8 kişide sigara içilmesi yasaklanmış alanlarda sigara kullanımı nedeniyle gerekli uyarı ve ikazlarda bulundu
Denetlemeler sırasında 287 iş yeri denetlenirken 128 şahsın “HES” kodu sorgulamaları yapıldı.
20 toplu taşıma, 11 ticari araç ve 262 diğer araç sürücüsünün de denetlendiği uygulamada 48 park/bahçe-yürüyüş/mesire alanı, metruk bina kontrol edildi ve toplam 676 kişinin de sorguları yapıldı.
Gerçekleştirilen denetimlerde 4 araç sürücüsüne toplam idari para cezası uygulanırken 3 kişiye şahsa sosyal mesafe kurala uymamaktan idari işlem için tutanak tanzim edildi.



