reklam
reklam

CHP Genel Başkanı Özel, Hacıbektaş’ta Konuştu « nevsehir haber

30 Eylül 2025 - 16:32

CHP Genel Başkanı Özel, Hacıbektaş’ta Konuştu

Son Güncelleme :

16 Ağustos 2025 - 17:47

reklam
CHP Genel Başkanı Özel, Hacıbektaş’ta Konuştu
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki Cumhuriyet Kent Meydanı’nda düzenlenen “62. Ulusal, 36. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri”ne katıldı.
Özel ilk olarak Hacı Bektaş Veli Külliyesini ziyaret ederek Aslanlı Çeşmeden su içti. Daha sonra Külliye içerisindeki müzeyi gezen Özel,burada yetkililerden bilgi aldı.
Daha sonra Bağcılar Gürsel Erol Cemevi’nin açılış törenine katılan Özel burada yaptığı konuşmada etkinliğin Türkiye için önemine değindi.
Türkiye’nin uzun yıllar terörle mücadele ettiğini anlatan Özel, kalıcı barışın sağlanması bir komisyon kurulduğunu ve o komisyonda yer aldıklarını söyledi.
“Meclis milletindir.” diyen Özel, şunları kaydetti: “Komisyon o iktidar partisinin değil millete ve onun meclisine aittir. Gördüğümüz bütün zulümlere, bütün haksızlıklara rağmen o komisyonda yer aldık. Amacımız Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’in bu ülke üzerinde etnik kökeni ne olursa olsun, doğum yeri ne olursa olsun, atasının, babasının, anasının kökeni ne olursa olsun herkesin eşit yurttaş olduğu ve inancı ne olursa olsun tüm dinlere ve tüm mezheplere eşit mesafeli olduğu yarınları birlikte inşa edebilmek.”
Özel, 29 maddelik bir demokratikleşme paketi sundukları komisyonla ilgili şöyle konuştu:
“Paketin içinde üzerinde ayrı ayrı konuşacağımız çok önemli başlıklar var. Ama onlardan bir tanesi yıllardır tüm Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin, bundan önceki tüm genel başkanlarımızın ifade ettiği, başta Cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi, Alevilerin kendilerini eşit hissetmedikleri hangi ayrımcılık varsa, hizmet noktasında, söylem noktasında hepsinin giderilmesi, semboliktir, Madımak’ın bir utanç müzesi haline getirilmesi. Bu topraklar üzerinde Aleviler ne çektiyse o acıların devlet tarafından ortaklaştırılması ve bir daha yaşanmaması için her türlü tedbirin alınmasına yönelik çok kapsamlı bir paketi de meclise sunduk.”
Meclis komisyonunu bir anayasa komisyonu olarak görmediğini vurgulayan Özel, “Ama anayasada, gelecekte seçimler yapılıp da bu ülkede, bu millet vesayetlerden uzak bir meclisi oluşturduktan sonra hep birlikte gerçekten demokratik, sivil bile anayasa için, darbelerden taşıdığı izlerden arındırılmış bir anayasa için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu eşit yurttaşlık prensibinin altını Kalın kalın çizildiği bir anayasa için günü geldiğinde hepimiz üstümüze düşeni yaparız. Ancak bugün anayasa tartışmalarıyla bir takım endişelerin Cumhuriyetin temel kolonlarına saldırmayı hedefleyenlerin eline mikrofonu alanın efendim Türk, Kürt, Arap diyerek başka bir çatı tarif edenlerin ülkeye Amerika Birleşik Devletleri büyükelçisi Gelip, efendim, Osmanlı’nın millet sistemini önermenin yani yeni çatılar, tuhaf çatılar arayışına girenlerin karşısına hep birlikte dikilip bizim bir çatımız var. O da cumhuriyet çatısıdır demenin vaktidir. Bu cumhuriyeti var eden en önemli taşıyıcı kolonlardan bir tanesi laikliktir. Sahip çıkmak hepimizin görevidir.” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından Bağcılar Gürsel Erol Cemevi’ni açılışı için kurdele kesilerek yapıldı.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam