
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Osmanlı Padişahı 3. Ahmet’in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi içerisinde vazgeçilmez bir öneme sahip olan ve halk arasında Kurşunlu Camii olarak da bilinen Camii Kebir’in yıpranan minaresindeki Âlem ,yenisi ile değiştirildi.
Minareye öncelikli olarak kurulan iskelelerden büyük bir iltizam içerisinde yerinden sökülen ve daha sonra yenisi ile değiştirilen Âlem, yine tecrübeleri usta ve işçiler yardımıyla yenisi ile değiştirildi.
NE ZAMAN İBADETE AÇILACAK ?
Camii Kebir’deki restorasyon ve konservasyon çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına yönelik olarak da bugüne kadar hiçbir yetkili ise açıklama yapma gereğini duymadığı için bu konuda Nevşehir kamuoyunu bilgilendiremediğimizi de buradan bir kez daha ifade ediyoruz.



