reklam

Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul açıkladı; Ürgüp’de de Yıkımlar Başlıyor « nevsehir haber

1 Temmuz 2024 - 17:54

Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul açıkladı; Ürgüp’de de Yıkımlar Başlıyor

Son Güncelleme :

29 Haziran 2024 - 11:22

reklam
Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul açıkladı; Ürgüp’de de Yıkımlar Başlıyor
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı öncesinde yeniden başlatılan kaçak yapıların yıkım çalışmalarına Ürgüp ilçesinde de devam edileceği belirtildi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, yıkım çalışmalarının Ürgüp Belediyesi Mücavir alanlarında bulunan  Ürgüp Peribacaları ve Devrent Vadisi alanlarında da gerçekleştirileceği bildirimini Kapadokya Alan Başkanlığından aldıklarını ve bu konuda da belediye yetkilileri ile de bir toplantı yaparak durum değerlendirmesi yaptıklarını aktardı.

TOKİ’nin Peribacaları mevkiinde hazırladığı projenin Ürgüp Belediyesi tarafından inşaa edilmesinin dile getirilmesi karşısında Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından uygun bulunduğunu anlatan Başkan Bul, ayrıca Devrent Vadisi’nde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki projenin hayata geçirileceğini sosyal medya hesabından paylaştı.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, konulara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu; “ Dün Kapadokya  Alan Başkanlığı’ndan yazılar geldi. Biz de yetkilileri ile görüşme yaptık.

Eylül 2021 de alınan karar doğrultusunda bölgemizde pek çok alanda yıkım uygulamaları başlatılıyor. Bir kısım uygulama da başlamış. Aralarında Kızılçukur, panaromik, Uçhisar’da alanlar vb. de var.

Ürgüp mücavir alanı içerisinde Peribacaları ve Devrent alanlarında yıkım uygulaması bildirimi yapıldı.

Alan Başkanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmede;

– TOKİ’nin Peribacaları için hazırladığı projenin belediyemiz tarafından inşaa edilmesi,

– Devrent için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki var olan projenin hayata geçirilmesini,

Konularını konuştuk.

Ürgüp ile sınırlı olmaksızın aynı anda pek çok alana yıkım uygulama işlemi yapıldığını/yapılacağını da öğrendik.

Olabildiğince hızlı ve bu mevkilerdeki esnafın mülk sahibi olabileceği satış noktaları yapmak hedefimiz olacak.”

 

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam