
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri, Tales Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatında Türkiye finalisti olmaya hak kazandılar.
Altınyıldız Eğitim Kurumlarından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu bilgiler aktarıldı; “ 1 Mart 2024 tarihinde Tales Fen Bilimleri ve 8 Mart 2024 tarihinde ise Tales Matematik olimpiyatlarına katılmışlardı.
Öğrencilerin matematik ve fen bilimleri derslerinde edindikleri becerilerin ulusal ve uluslararası düzeyde sergilemelerini sağlamak amacıyla yapılan Ulusal ve Uluslararası Tales Olimpiyatlarında Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Türkiye finalisti olmaya hak kazanmışlardır.
Ulusal ve Uluslararası düzeyde düzenlenen Tales Matematik yarışmasında
4.sınıf öğrencimiz MASAL DURU AÇAR
- sınıf öğrencimiz ÇINAR ŞANKAYNAĞI
7.sınıf öğrencimiz ÇINAR DORUK KARACA
Ulusal ve Uluslararası düzeyde düzenlenen Tales Fen Bilimleri yarışmasında
3.sınıf öğrencimiz AYAZ ÇINAR
- sınıf öğrencimiz KAYRA KARA
4.sınıf öğrencimiz ZEYNEP MUTLU
Türkiye Finalisti olmuşlardır.
Bizleri bu başarılarından dolayı onurlandıran öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimize 4 Mayıs 2024 tarihinde Aydın’ da yapılacak olan final sınavlarında başarılar diliyoruz.”



