reklam
reklam

AK Parti GÜLŞEHİR’de,  bir Türlü GÜL emiyor « nevsehir haber

26 Ekim 2024 - 20:26

AK Parti GÜLŞEHİR’de,  bir Türlü GÜL emiyor

Son Güncelleme :

26 Ekim 2024 - 10:19

reklam
AK Parti GÜLŞEHİR’de,  bir Türlü GÜL emiyor
reklam

TEMAYÜL oldu başka bir TEMA YOL

AKPARTİ GÜLŞEHİR İLÇE TEŞKİLATINDA DEPREMİ

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- MAHİR POLAT

AK Parti Büyük Kongre öncesinde Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde oldukça sancılı bir süreç yaşamaya başladı.

21 Ekim tarihinde AK Parti’nin ilçedeki ağır toplarından ve bir dönem Gülşehir ilçesinde AK Partili Belediye Başkanlığı da yapan Mustafa Dursun’un AK Parti’den istifası ile başlayan bir sürece imza atıldı.

Sonrasında Büyük Kongre öncesinde ilçe Başkanlığı kongresinde aday olacak kişiyi belirlemek için AK PARTİ GENEL MERKEZİ tarafından TAMAYÜL YOKLAMASINA şahitlik eden Gülşehir ilçesinde, delegeler GENEL MERKEZE ÜÇ ADAY bildiriminde bulundu.

Ama Parti Genel merkezi, AK PARTİLİ DELEGELERİN tercihleri dışında bir başta TEMA YOLU bulmak suretiyle TEMAYÜL YOKLAMASI nın adeta SİYASET MÜESSESİ içerisinde nasıl bir fonksiyonunun bulunduğunu ve bu kulvarda ne işe yaradığını Gülşehirli tüm seçmenlere çok net bir şekilde gösterimde bulundu ve TEMAYÜL YOKLAMASINA girmeyen bir başka isim olan TURAN BALAK isimli kişiyi GÜLŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN ADAY OLARAK GÖSTERDİ.

Parti AK Parti Gülşehir ilçe Başkanlığı adaylığına Turan Balak’ın getirilmesinin ardından sosyal medya da peş peşe istifa haberleri gelmeye başladı.

Partiden istifa ettiğini açıklayanlar arasında eski İlçe Başkanı Ali Yıldız da var.

Ali Yıldız Sosyal medyada yaptığı paylaşım da , Parti kurulduğundan bu yana Parti’nin çeşitli kademelerinde görev aldığını  dile getirerek”  Cumhurbaşkanımız ve teşkilatımızla birlikte yan yana mücadele ettik. Her zorluğa göğüs gerdik, ama son İlçe başkanlığı belirleme sürecinde ilçe teşkilatının temayülde ki iradesine saygı duyulmadığını gördüm. Uzun süredir Parti’nin yakınından bile geçmeyenler, yerel seçimlerde AK Partinin adayının dışındaki adayları destekledikleri bilinen kişiyi İlçe Başkanı bizim Başkanımız değildir. Aile, akraba ve çevremizle birlikte yaklaşık 400 kişi ile AK Parti’den istifa ediyoruz.” diye ifade eden Ali Yıldız bu aldığımız istifa sürecinde kararlıyız” dedi.

Yıldız açıklamasında daha sonra şu değerlendirmelerde bulundu; “ Gülşehir AK Parti Teşkilatında yıllarca görev yaptım. İlçe Yönetim kurulunda, teşkilat başkanlığında, İl Genel Meclis üyeliği aday adaylığında   ve son seçimlerde de ise  İl Genel Meclis Üyesi 2.sıra Adayı olarak görev aldım. Sayın Cumhurbaşkanımızın izinden onur, gurur ve şeref ile yılmadan yürüdüm. Köy köy, mahalle mahalle, ev ev partimin bayrağını taşıdım. Teşkilatın bunca üyesini yok saymak Nevşehir teşkilatına ve Ak Parti siyasetine  yakışmamıştır. Cumhurbaşkanımızın gücünü, emeğini, yıllarını bu denli çöpe atanları vicdanları ile baş başa  bırakıyorum. Dönün bakın bakalım Sayın Cumhurbaşkanımızın bu davaya zarar verenler ile ilgili ifadelerine. Teşkilatımız ile uyumsuz, ilçe ile alakasız, son Mahalli idareler seçimlerinde de  partimize uğramamış, bizim emeklerimizi hiçe sayıp, rakiplerimizin lehinde çalışmış ve Gülşehirde küskün bir kitlenin oluşmasına neden olmuş biri olan Turan Balak’ı,  AK Parti Gülşehir İlçe Başkanı olarak  tanımıyorum. Ailem ile birlikte partimden istifa ediyorum. Bunca emeği,bunca mücadeleyi hiçe sayıp bu atamada imzası olanlara da hakkımı helal etmiyorum.” değerlendirmelerinde bulundu.

Ayrıca AK PARTİ GENEL MERKEZİ tarafından GÜLŞEHİR AK PARTİ İLÇE BAŞKAN ADAYININ belirlenmesi amacıyla yapılan TEMAYÜL YOKLAMASINDA BELİRLENEN 3 İSİMDEN biri olan AK Parti Gülşehir   Kadın Kolları Başkanı Sultan Güçlü de görevden affını istediğini bizzat kendisiyle görüştüğümüzde dillendirdi.

Dilaver Can ile yaptığımız görüşmede  istifa etmeyi düşünenler olduğunu söyledi, ikna etmeye çalıştıklarını belirtti. İstifa edenlerin sayısının ileride belli olacağını da ekledi.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam