reklam
reklam

Yarım asır sonra aynı okulda bir araya geldiler « nevsehir haber

21 Ocak 2025 - 17:35

Yarım asır sonra aynı okulda bir araya geldiler

Son Güncelleme :

26 Kasım 2017 - 10:33

reklam
Yarım asır sonra aynı okulda bir araya geldiler
reklam

Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan öncülüğünde Nevşehir Cumhuriyet İlkokulu  1964-1965 mezunları 52 yıl sonra tekrar aynı okulda bir araya geldiler.

 

 

 

NEVSEHIR VALI YARDIMCISI NEVZAT SINAN ONCULUGUNDE NEVSEHIR CUMHURIYET ILKOKULU 1964-1965 MEZUNLARI 52 YIL SONRA TEKRAR AYNI OKULDA BIR ARAYA GELDILER OLEN ARKADASLARINA DUA ETTILER(FOTO:SINAN KORKMAZER/NEVSEHIR,DHA)

NEVSEHIR VALI YARDIMCISI NEVZAT SINAN ONCULUGUNDE NEVSEHIR CUMHURIYET ILKOKULU 1964-1965 MEZUNLARI 52 YIL SONRA TEKRAR AYNI OKULDA BIR ARAYA GELDILER ARKADASLARINA DUA ETTILER(FOTO:SINAN KORKMAZER/NEVSEHIR,DHA)

Vali yardımcısı Nevzat Sinan ,Babasının görevi nedeniyle küçüklük yıllarını geçirdiği ve ikinci memleketim diye dile getirdiği Nevşehir’de ilkokulunu beraber okuduğu tüm sınıf arkadaşlarını bu özel güne davet etti.

Nevzat çınar konuşmasında, Sevgili arkadaşlarım yarım asır önce yani 52 sene önce bu içerisinde bulunduğumuz binada nefes aldık. Hayata atıldık. Çok uzun bir süre yarım asır, bir ömür, ben arkadaşlarımı bulmanın gururunu yaşıyorum. Okulumuzun önünde görmüşünüzdür iki tane çeşme var bu binamız ve çeşmemiz 1925 yılında yapılmış,1925 yılını şöyle gözünüzün önüne bir getirin ülke çok büyük bir savaştan çıkmıştı kurtuluş savaşında ülke yoksulluk içerisinde ülkede hiçbir şey yok.Fabirakalar yok.O dönemde bile büyük önder Atatürk Nevşehirin ileri gelenleriyle birlikte ve o dönemde Nevşehir il bile değilken küçük bir kasaba böyle büyük ve dev bir binayı eğitimin emrine vermiş bu büyük önder Atatürk’ün eğitime verdiği önemin en büyük ifadesidir. Andımızı okuduk küçükleri sevmektir dedik 52 senedir biz hala seviyoruz büyüklerimizi saymakla büyüdük hepimiz hala sayıyoruz, ilkemizin ileri gitmek olduğunu söyledik hepimiz bu ülkenin ne kadar ileri gitmesi gerekiyorsa hepimiz çaba sarf ettik. Halada sarf ediyoruz. Biz bu çeşmelerden su içerek büyüdük ,çeşmelerden birisi Gazi Mustafapaşa çeşmesidir, öbürü isi Türkiye İstiklal çeşmesidir. Okulumuzun adı da Cumhuriyet ilkokuludur. Biz Gazi Paşanın çeşmesinden su içerek İstiklal çeşmesinden su içerek ve Cumhuriyet ilkokulundan büyüyerek bu ülkenin varlığı içerisinde yer almaya çalıştık. Biz o yüzden Mustafa kemal paşayı hala severiz, biz İstiklalimize o yüzden düşkünüz bağımsızlığımıza düşkünüzdür. Biz Cumhuriyet ilkokulunun verdiği gururla Cumhuriyetimizin sonsuza denk sahipsiz ve takipçisi olacağımıza söz verdik biraz önce andımızdaki gibi söz verdik ve hepiniz tekrar hoş geldiniz diyorum.

Aynı sınıfta okuyan İş adamı ve Nevşehir Ticaret odası başkanı Mehmet Arif Parkaksızda, Arkadaşlarımızla bir araya geldik valimizin öncülüğünde ve bu Nevşehir’de bir ilk oluyor 52 yıl sonra okul arkadaşlarımızla bir ada olmak ve duygularımızı paylaştıklarını söyledi,

52.Yıl sonra bir araya gelen arkadaşlar özlemlerini giderirlerken Milli eğitim müdürü Murat Demir’in elinden  yeniden karne aldılar.

Ölen Öğretmen ve arkadaşları içinde dua ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam