reklam

YEREL YÖNETİM VE İL ÖZEL İDARELERİNE GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİ KURULUMU KONUSUNDA DEVLET DESTEĞİ SAĞLANMALI « nevsehir haber

29 Mart 2024 - 16:08

YEREL YÖNETİM VE İL ÖZEL İDARELERİNE GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİ KURULUMU KONUSUNDA DEVLET DESTEĞİ SAĞLANMALI

reklam
YEREL YÖNETİM VE İL ÖZEL İDARELERİNE GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİ KURULUMU KONUSUNDA DEVLET DESTEĞİ SAĞLANMALI
Son Güncelleme :

06 Eylül 2022 - 17:46

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Biliyoruz oldukça maliyetli,oldukça yüksek bütçeli bir öneri ancak eğer ülke genelinde enerji alanında dışa bağımlılığı bir nebze de olsa azaltma veya bertaraf edebilme adına hükümetin, gerek şehir ve ilçelerdeki devlet kademelerindeki elektrik ihtiyaçları ve gerekse de belediyelerde elektrik enerji maliyetlerine ciddi anlamda katkı sunması bağlamında güneş enerji panellerle güneş enerjisinden yararlandırılması amacıyla ciddi katkılar sunmasının günümüzde  en temel ihtiyaçlardan biri olduğu gerçeği ortaya çıkıyor.

İlk etapta belki kısıtlı ödeneklerle de olsa şehirlerin nüfus bağlamındaki yapısını baz alarak  ilçe ve belde belediyelerine ,  şehirlerdeki tüm resmi kurum ve kuruluşlarının elektrik enerjilerini oldukça cüzi oranda bile karşılamaları adına her yıl belirli ölçeklerde güneş panelleri yardımıyla elektrik üretmelerinin önünün açılması gerektiğine inanıyoruz.

Mesela Devlet Hastaneleri, elde ettikleri döner sermaye gelirlerinin atıyorum yüzde 10u düzeyinde müsait alanlarına her yıl 100-200 artık rakamlar neyi ortaya koyabiliyor ise o nisbette güneş enerji sistemlerini hayata geçirmeleri gerekiyor. Diğer yanda İl Özel İdareleri de yine kullanabilecekleri elektrik enerjisinin yüzde belki 1 ini bile bu yolla sağlamaları için bir ödeneği bütçelerine koyarak bu anlamda ciddi bir çalışmaya başlamaları gerekiyor.

Yapılan bilimsel ölçekli çalışmalarda dünya genelinde güneş enerjisinin en yoğun olarak alındığı bölgenin ORTA ANADOLU BÖLGESİ olduğunu bir büyük onur ve gurur içerisinde öğreniyoruz.

O halde öncelikli olarak ORTA ANADOLU BÖLGESİNDEKİ TÜM İL,İLÇE,BELDE ve hatta yapılabiliyorsa köylük yerleşim alanlarında kamu idaresinin gözetiminde binlerce belki de yüzbinlerce güneş enerji pilleri ile bunları istenilen zaman dilimleri içerisinde depolayabilecek santrallerinin de aynı şekilde kurulumu için plan ve projelendirmelerinin zaman geçirilmeden başlatılması gerektiğine inanıyoruz.

Belki bu yazdıklarımı 10 kişi okur, belki 500 kardeşimiz okur. Hiç önemli değil, çünkü gerek günümüz ve gerekse yakın geleceğimizde en temel sorunlardan birisi de kullandığımız elektriğin önemli ölçüde DOĞALGAZ DAN YARARLANMAK SURETİYLE ELDE EDİLDİĞİ GERÇEĞİDİR. Pandemi dönemi ile artık iyiden iyiye ortaya çıkan zincir halkalardaki en büyük kırılmalardan biri olan doğalgaz alanındaki sıkıntıya karşı alınması gerekli en ciddi önlemde ,dünyanın güneş enerjisinden en kaliteli şekilde yararlanabilen ORTA ANADOLU BÖLGESİNDE İKAMET EDEN BİZLERİN bu alanda planlı ve projeli şekilde bu enerji sisteminden kendi lehimize en avantajlı hale gelebilmemizdir.

Dedik ya oldukça yüksel maliyetli bir çalışma olduğunu en baştan söyledik, ama eğer biz bu çalışmalara kısıtlı da olsa bütçelerle başlarsak bu alanda doğalgaz kullanımı ile elde edilecek elektrik enerjisinden daha az yararlanır hale gelip, doğalgazın bu anlamdaki kullanımına bir kısıtlama getirerek bu kapsamda ciddi bir yol alabiliriz diye düşünüyorum.

Hele bir inanalım, hele bu yönde bir inanç sahibi olalım.

Allah her hayırlı işte,  mutlaka kullarına yol ve yöntemi mutlaka ama mutlaka gösterecektir.

YETERKİ BİZ İNANMAYI BAŞARALIM, BAKIN BAKALIM O ZAMAN ORTA ANADOLU BÖLGESİNDE DOĞALGAZDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE İHTİYAÇ NASIL DURMA NOKTASINA GELİP,BU AZİZ MİLLETİN EVLATLARI NASIL RAHATLAYACAK.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam