reklam

Sağlık eski Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’ın ismi, Kozaklı ilçesindeki Fizik Tedavi Merkezi’nde yaşatılmalı « nevsehir haber

29 Mart 2024 - 14:38

Sağlık eski Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’ın ismi, Kozaklı ilçesindeki Fizik Tedavi Merkezi’nde yaşatılmalı

reklam
Sağlık eski Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’ın ismi, Kozaklı ilçesindeki Fizik Tedavi Merkezi’nde yaşatılmalı
Son Güncelleme :

23 Mart 2023 - 12:37

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Türkiye’nin bırakın 1 Doları, 5 Cente muhtaç olduğu 1970 li yılların sonunda Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü(SSK) ’nce yapımına başlanılan ve 1986 yılında toplamda 39 Milyon Dolar harcama yapılarak  anahtar teslimli hizmete hazır hale getirilmesine karşın, bir türlü açılamayan  KOZAKLI HİDROTERMAL FİZİK TEDAVİ MERKEZİ VE KÜR MERKEZİ, günümüzde sadece şehrimiz genelinde değil, ülke genelinden gelen hastaların tedavilerinin yapıldığı oldukça önemli bir sağlık kuruluşu haline geliyor.

1986 yılından sonra hizmete açılışını beklediğimiz bir süreçte,  yatağı, yorganı başta olmak üzere,  tüm sağlık ekipmanları çeşitli SSK Hastaneleri tarafından adeta SAVAŞ TAZMİNATI PAYLAŞIMI yapılırcasına alınan  KOZAKLI HİDROTERMAL FİZİK TEDAVİ MERKEZİ VE KÜR MERKEZİ,1990 lı yılların başından itibaren de artık güvercinlerin bölgesel anlamda en önemli yaşam merkezlerinden biri haline geldi.

SSK’lı hastaların fizik tedavi gerektiren rahatsızlıklarının giderilmesi anlamında Türkiye’nin 2. Ve Balkan Ülkelerinin de 3. Büyük merkezi olarak planlanan bu merkez , 1990 LI YILLARIN BAŞLARINDAN 1999 yılına kadar kelimenin tam anlamıyla bir  MEZBELELİK görünümünün de çok ötesinde görüntülere sahip bir merkeze dönüştü.

SSK tarafından, bırakın eksikliklerin giderilerek hizmete kazandırmak için bu alana bir yatırım yapılmasını  bir BEKÇİ’nin bile görevlendirilememesi nedeniyle tuvaletlerinde muslukların bile çalındığı böylesine ülkemin DEVASA MERKEZİ, adeta DEV bir ASA’nın etkisiyle yok olmuşluğa gitmenin ötesinde HIRSIZLARIN ORTAK MESAİ YAPTIKLARI ÜLKEMİN EN TEMEL buluşma ALANLARINDAN BİRİ OLARAK DA ARTIK ÜN SALMAYA BİLE BAŞLAMIŞTI.

“Bu şehrin gazetecileri olarak eliniz armut mu topluyordu ? Elbette diyebilirsiniz, ama siz gönderiyorsunuz, gönderdiğiniz medya kuruluşu o dönemki muhterem yöneticilerce aynı görüş içerisinde hareket ettikleri için yapılan haberler genelde çöp kutusunun en mükemmel yerini kapmaktan başka bir naneye yaramıyordu çünkü.

1999 yılında  Günay Özcan’ın Kozaklı Belediye Başkanı olmasının ardından kendi görev alanı içerisinde olmamasına rağmen, KOZAKLI İLÇESİNDEKİ DEVLETİN MALLARININ ETKİN ŞEKİLDE KORUNMASI ilkesinden hareketle,  SSK’ya ait bu HIRSIZLARIN ORTAK BULUŞMA ALANI’na bekçi görevlendirmesi yaptı ve bu alandaki hırsızlıkların önüne  geçildi.

AK Parti’nin ilk döneminde yine bu alanda derin bir sessizlik olmasına karşın AK Parti’nin  ilk dönemin sonlarına doğru dönemin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a, AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı tarafından iletilen bu kapsamlı sorunlar, çözüm yoluna girdi.

Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ardından 2010 yılında, 1986 dan 1999 yılına kadar ,bir BEKÇİ ATAMASInın bile yapılamadığı için HIRSIZLARIN MESAİ yaptıkları bu alan, SSK’nın Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesi altında buluşması ile sadece Sigortalı hastalara değil, tüm halkın hizmetine açıldı.

Bu nedenle böyle bir önemli sağlık merkezinin hizmete kazandırılması için ciddi gayret gösteren eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın isminin bu merkezde yaşatılmasına olan inancımızı ifade ediyor, bugüne kadar şehrin genelindeki sorun ve çözüm önerilerine ilişkin her türlü haberimize karşı GÖRMEDİM, BİLMİYORUM,DUYMADIM mantığı içerisinde bakmayı 21. TÜRKİYE YÜZYILI’nın galiba İZDÜŞÜMÜ olarak gözlemlediğine artık iyiden iyiye inandığımız pek bi muhterem, yönetici ve siyaset erbabımızın değerli şahsiyetlerine özenle duyururuz.

 

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam