


BİRLİKTE DİRLİK, DİRLİKTE BİRLİK VAR
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Türkiye’nin patates ambarı iken uygulanan yanlış tarım politikaları,denetimsizlik ve daha fazla ürün elde etmek için toprakta tahminlerin de üzerinde kimyasal gübre kullanımı ile toprakları kanserleşen bir sürece giren Nevşehir’deki patates üreticileri , yıllık 350 bin tona ulaşan üretim rekoltesi ile girdikleri sıkıntılı süreçten bir türlü çıkamıyorlar.
2000 li yıllara kadar dünyanın en kaliteli patates üretimi yapılan topraklarına sahip olma gibi bir büyük değere ulaşan bölgedeki patates çiftçisi, patatesin bölgede adeta altın yumurtlayan tavuk haline gelmesinin ardından ,kendi ülkemize özgü patates tohumları ile üretim hamlesine yeni ivmeler katamadı.
Siyaset erbabının seçimden seçime kapısını çalmanın yanında satılamadığı için elde kalan patateslerin devletin çeşitli kurumlarında değerlendirilmesi yönünde yardım elini uzattığı patates üreticileri için yıllar yılı BİRLİK oluşturularak yaşanılan sorunların en kısa sürede çözümünün mümkün olmasını sık sık haberlerimizde dile getirmemize karşın bu çağrımız yerini bulmadı.
BİRLİĞİN DİRLİK OLDUĞU ve DİRLİĞİN DE BERABERLİK İLE ZİRVEYE ÇIKABİLECEĞİ düşüncemizi sürekli dile getirmemize karşın, bu yönde hiçbir varlığın esamesinin de okunmadığını üzülerek görüyoruz.
Her yıl olduğu gibi bu yılda aksi bir şey yaşanmadı ve çiftçi önümüzdeki günlerde Adana ve yöresindeki yeni patates ürününün pazara çıkması ile yine ciddi bir boşluğa düşecek.
2 kere 2 5 eder mantığını hayatımızın hemen hemen her alanında etkin şekilde ortaya konulduğu bir konjektörde birilerinin ‘Hayır 2 kere 2 4 eder kardeşim’ sözünü geçerli kılmasını halen beklediğimizi ifade ediyor, tüm patates üreticilerimizin bir BİRLİK içerisinde BİRLİKTELİK yaşamaları halinde bir çok konuda olduğu gibi üretim aşamasından sonra yaşanılan pazarlama alanındaki sorunların da kendiliğinden çözüme kavuşacağına yürekten inanıyoruz.
Siyasetçiden de bu süreçte asla bir şey beklemenin de oldukça yersiz bir zaman öldürme olduğunun da bilinmesini istiyoruz. Yıllar yılı vekillere bu istek ve dileği iletmemize rağmen karınca hızında bile bir çaba ve girişimin bırakın dile getirilmesini, beyinlerinden bile geçmediğine bizzat şahit olduğumu da burada açık yüreklilikle ifade etmemiz gerekir.
Ancak inançla ve cesaretle üreticiler BİRLİK ruhunu ortaya koyabilirler ise bu konuda bir başarı sağlanır.
Aksi halde hep aynı nakaratlı şarkıları dinlemeyi kendimize yaşam biçimi olarak seçmeyi sürdürürüz.