


NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir’de siyaset ve bu siyasetin konumlandırdığı yüksek düzeydeki Bürokratlarımızın tutum ve davranış sistemlerindeki 21. YÜZYIL TÜRKİYE’Sİ İLE ASLA BAĞDAŞMAYAN YAKLAŞIMLARI, ŞEHİR SİYASETİNİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDEN ENTÜBE duruma doğru ciddi bir yönleniş noktasına itiyor.
Başta turizm olmak üzere SANAYİ,TARIM VE HAYVANCILIK gibi bu şehir insanlarının EKONOMİK ANLAMDA OKSİJEN Kaynaklarında ciddi anlamda yaşanan TIKANIKLIĞI aşabilme adına bugüne kadar ETKİN VE VERİMLİ ÖNERİLERİN siyaset sahnesinde bırakın projeyi adının bile anılmadığı dipsiz bir kuyuya dönüşüyor.
‘SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA’ gibi artık bu aziz Milletin evlatlarının asla gündemine bile almak istemediği bu durum, üstüne üstlük ifade etmeye çalıştığımız noktalarda oldukça ZENGİN BİRİKİMLERE sahip bu şehirde ciddi bir TIKANIKLIK SÜRECİNİ GÜNDEME TAŞIYOR.
Sorunların ortak manada çözümü noktasında KİŞİYE ÖZGÜ SİYASET ANLAYIŞINI benimseyen, ancak TOPLUMSAL DÜZEYDE bir türlü BİR VE BERABER OLUNMAK SURETİYLE YAŞANAN SORUNLARIN ZATEN KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜME KAVUŞTURULABİLECEĞİ BİR EKSENE evrilmesi gerekirken , siyasete yön veren muhteremlerin bu düzeyde işe yarar projeler üzerinde çalışmadıkları gözleniyor.
KİŞİ VEYA FİRMA BAZLI ZİYARETLER YARDIMIYLA YAŞANILAN İKTİSADİ ANLAMDAKİ SORUNLARA KARŞI İKTİSADI VE MUHALEFETİ İLE ORTAK BİR KULVARDA BÜTÜNLEŞEBİLME gibi bir modelin asla KABUL GÖRMEDİĞİ BİR ANLAYIŞ İÇERİSİNDE ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILIYOR.BU TARZ YAKLAŞIMLAR SORUNLARI ÇÖZECEĞİ YERDE DAHA DA DEPDEBELİ HALE GETİRİYOR.
“Amma da yapıyorsun, yahu Üniversitemiz ard arda sempozyumlar, konferanslar falan düzenliyor, bu bile başarının bir sonucu’ gibi bir değerlendirmeler yapabilirsiniz, ancak BİLİMİN BU YOL GÖSTERİCİLİĞİNİ ele alıp meselaki örneğin bu panel ve bilimsel toplantılardan sonra ortaya çıkan bana ZERRECİK TANELERİNDEN DE OLUŞSA bir EKONOMİK SONUÇ verebilir misiniz ? Bilim insanı konuşur ,yol da gösterir ama bu söz o toplantılarda kalmamalı, hareketlendirilmeli o cümleler, insana dokunabilmeli, cebini doldurmalı toplum bireylerinin.Bunu da elbette öncelikli olarak SİYASET KURUMU, BÜROKRASİ VE STK’lar şekillendirebilir. Peki var mı böyle bir toplantı sonrasında siyaset ehlimizin beyinlerinde şekillendirdiği Projeler ? Yok, hem de Yok oğlu yok.
İçinde yaşanılan sorunlar, SİYASET,STK VE ELBETTE DEVLETİN KURUM VE KURULLARININ ORTAK ÇABASI İLE GİDERİLEBİLİR. Bunları ortaya koyarken de önce BİLİMSEL VERİLERİN IŞIĞINI kendilerine temel bir yol gösterici olarak almaları gerekirken, KAFALARA GÖRE İŞ VE İŞLEMLERİN YÜRÜYEBİLECEĞİ ilkesinin sadık birer önemli değeri olarak kendilerini görebilmesi karşısında gidilen bu yolun YOL olmadığının artık anlaşılması gerekiyor.
NEVŞEHİR’DE herkes ama herkes ZENGİN birer bireydir gerçekte.LA FONTAİN MASALI da değil ifade etmeye çalıştığımız ifadeler.
TARIMDA,HAYVANCILIKTA,SANAYİDE,TURİZMDE,MADENCİLİKTE TİCARİ HAYATTA ne sayarsanız sayın SAHİP OLDUĞUMUZ CEVHERLERİN hepsi kendi ölçeğinde birer ZENGİN ALT YAPIMIZIN gerçekte var olduğunun göstergesi. BUNLARI GÖREMEYENLERE DE , GÖSTEREBİLECEĞİMİZİ HATIRLATMAKTA YARAR TELAKKİ EDERİZ.
STK’lar içerisinde yol gösterici bir görev ve misyon üstlenen GAZETECİLERİN BÖYLE ZORLU BİR SÜREÇTE SİYASET MEKANİZMASINI OLUŞTURAN MUHTEREMLERİN ESBAB-I MUCİBELERİNİN ,siyaset mekanizmasında bir KONUMUNUN bulunmaması, şehrin var olan birikimlerinin etkin değerlendirilmesinin önündeki en önemli handikaplardan biridir,Ahmet beyi, Muhittin abimizin dükkanını, falanca köyün kahvehanesini ziyaret ederek değil, GENEL ÖLÇEKTE ortaya konulan alt yapısı sağlam projeleri hayata geçirmek suretiyle TÜRKİYE YÜZYILI’NIN Nevşehir ayağının sağlıklı bir zemine ancak ve ancak oturabileceğine olan inancımızı ifade ediyor, SİYASET , BÜROKRASİ ve STK’lar ayaklarının bu zemine adapte olmasıyla içerisinde bulunduğumuz sorunları aşabileceğimizin artık RUHLARDA DA BELİRGİNLİK KAZANMASINI İSTİYOR VE BEKLİYORUZ.