


NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehirli iş insanı Yüksel Babaoğlu başkanlığındaki bir grup iş insanı, Nevşehir’in Gülşehir ilçesinin Tuzköy Mahallesi’nde bulunan 800 yılı aşkın bir zamandan beri işletilen Kayatuzu Maden Ocağı’nda incelemelerde bulundular.
Türkiye’nin yıllık 25 Milyar Metreküp rezervi ile en büyük Kayatuzu Maden Ocağı’ndan biri olarak bilinen Bilkur Tuz işletmecisi Suat Bilgin’den sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler alan Babaoğlu ve beraberindeki heyet, yerin metrelerce altına inerek dev iş makinası ile kayatuzunun çıkartılışını ve daha sonra tesisteki işlenişini izledi.
Babaoğlu bu alandaki inceleme ve istişarelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “ Size bir telefon kadar yakınız programı çerçevesinde
Bu gün Nevşehir/Gülşehir/Tuzköy’de faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük Tuz Ocağı Maden İşletmesi BİLKUR TUZ’u ziyaret ettik. Suat Bilgin bey bize eşlik etti bilgi verdi.
Şehrimize İstihdam ve Katmedeğer desteği anlamında büyük katkısı olan işletmemize Şahsım ve ekibimiz adına teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.