reklam
reklam

İNANANLAR KAZIM KAZIM KAZANIYOR AMA BİZ NEVŞAARLİLER OLARAK KAPADOKYA’NIN GÜCÜNE VE ÇEKİCİLİĞİNE    İ N A N M I Y O R U Z « nevsehir haber

22 Ekim 2024 - 09:38

İNANANLAR KAZIM KAZIM KAZANIYOR AMA BİZ NEVŞAARLİLER OLARAK KAPADOKYA’NIN GÜCÜNE VE ÇEKİCİLİĞİNE    İ N A N M I Y O R U Z

reklam
İNANANLAR KAZIM KAZIM KAZANIYOR AMA BİZ NEVŞAARLİLER OLARAK KAPADOKYA’NIN GÜCÜNE VE ÇEKİCİLİĞİNE    İ N A N M I Y O R U Z
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 17:54

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Öteden beri hep KAPADOKYA kelimesine bile oldukça uzaktan bakıp, böylesine dünya insanlığını büyüleyen bırakın doğal, kültürel ve tarihsel birikimlerini isminden bile bir büyük rahatsızlık duymuşuzdur. Hikaye değil gerçek bu. Böyle olunca da en başta turizm olmak üzere turizmin ciddi anlamda etkisi altında bulunan tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret genel anlamda gözelim Nevşaarinde hep 3. Sınıf düzeydeki otele karşı gösterdiğimiz ilgi düzeyinde kalmış, atı alan UÇHİSAR,GÖREME,ÜRGÜP,AVANOS gibi merkezler karşı yamaca geçerken biz hep GERİLERDE GERİM GERİM GERİLEMENİN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİNİ BİR HAYAT TARZI GİBİ VİZYONA GİREN İLK FİLM HEYECANINI YAŞAYAN BİR FİLM YAPIMCISI OLMUŞUZDUR.

Bizim gibi gazeteciler bu garip çelişkiyi tüm hücreleriyle yaşarken ; “ PARA PARA DİYE NİCESİNE SARILDIM, NE GEREK VAR TURİZM YATIRIMINA FALAN CANIM,  BU İŞİN VERGİSİ VAR, MAAŞI VAR, BİLMEM STOPAJI VAR ‘ jargonunu ağızlarından eksik etmeyen şehrimin pek de mümtaz olan muhkem,muhterem ve möhteremleri, TURİZM de SAF dışı kalmayı temel bir hayat nizamı olarak ortaya koymayı da başarmışlar.

Hiç öteye beriye gitmenize gerek yok beyler bayanlar, merdivenlerden kayanlar.

Ahanda 30 km  ötemizde Ürgüp,  geçtiğimiz Cuma günü başlayıp CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ devam eden koşu heyecanını yaşadı.

5 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan güzel ilçem ÜRGÜP’de , SADECE VE SADECE 3 GÜNLÜK SÜREÇTE OTELLERDE KONAKLAYANLAR YÜZDE YÜZ DOLULUK ORTAYA KOYARKEN, BAŞTA GÖREME, UÇHİSAR VE AVANOS gibi merkezlerde bu etkinlikten nasibine düşeni aldılar.

Bir tek bile boş yatağın bulunmadığı ÜRGÜP,böylesine bir etkinlikte 3 günde 15 bin doluluk oluştururken, biz ‘şeheer şeher dedikleri NEVŞEHİR’ olarak yine YAYA kalmanın engin BAHTİYARLIĞInı yaşamanın derin bir özlemini hissettik her bir anında.

HELAL OLSUN ÜRGÜPLÜ KARDEŞLERİM, BELEDİYE BAŞKANINDAN TURİZMCİSİNE, ORGANİZATÖRÜNDEN BU İŞE EMEK VEREN EN KÜÇÜK KESİMİNE KADAR.

YA NEVŞEHİR, Biz ruhumuzdaki sahip olduğumuz dinamikleri PARA PARA DİYE NİCESİNE SARILMAKLA BULDUĞUMUZ için sadece bir spor organizasyonunda ÜRGÜP İLÇESİNE GİREN YÜZBİNLERCE DOLAR ve EUROlarla AVUNMA GÖREVİNİ PEK Bİ MÜKEMMELİZE ŞEKİLDE YERİNE GETİRMENİN KEYFİNİ YAŞADIK.

Biz ve TURİZM, Hacı abim, ablam, ELLER BU NOKTADA AYA GİTMEYE, BİZLERDE YAYA KALMAYA ALIŞIĞIZ BE. PARANIN İSTİKRARINA İNANIYORUZ, AMA PARANIN TEMELDE EN NET VE AKICI BİR ŞEKİLDE GELEBİLECEK DEV SEKTÖR OLAN TURİZME, BU TURİZMDE DE ANA KALP KONUMUNDA OLAN KAPADOKYA’YA YILLARDAN BERİ AMA YILLARDAN BERİ İ N A N M I Y O R U Z.

BOŞVERİN YAZDIKLARIMIZI,ZATEN SİZLER BİLDİKLERİNİZİ ORTAYA KOYARSINIZ, BU NEDENLE DURMAK YOK, AYNEN YOLA HEMDE IŞIK HIZINDA DEVAM.

TURİZM MİŞ, YOK YA, SEN BİZE PARADAN HABER VAR, HEMDE KOLAY YOLDAN ELDE EDİLECEK PARADAN, DEĞİL Mİ AMA CANIM ?

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam